Η ολότητα των λυμάτων ρέει πλέον προς το εργοστάσιο επεξεργασίας Μιας Μηλιάς, ανακοινώνει το ΣΑΛ

Η ολότητα των λυμάτων ρέει πλέον προς το εργοστάσιο επεξεργασίας Μιας Μηλιάς, μετά την άρση και των τελευταίων εμποδίων το πρωί της Παρασκευής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αγωγός είχε καταρρεύσει στις 30 Δεκεμβρίου, μετά από διοχέτευση μεγάλης ποσότητας όμβριων υδάτων. Η κατάρρευση σημειώθηκε σε σημεία του αγωγού, τόσο εντός της νεκρής ζώνης όσο και στην οδό Μάρκου Μπότσαρη, πλησίον της Βιομηχανικής περιοχής Καϊμακλίου.

Μετά την κατάρρευση στις 30 Δεκεμβρίου, το Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών προέβηκε σε εργασίες για αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και στην ολική αποκατάσταση της ροής λυμάτων προς το Εργοστάσιο Μιας Μηλιάς.

Μέχρι τη 18η Ιανουαρίου, είχε αντικατασταθεί ο υπό κατάρρευση αγωγός σε μήκος 170 μέτρων εντός της νεκρής ζώνης και από την 19η Ιανουαρίου οι εργασίες του Συμβουλίου εστιάστηκαν εντός της οδού Μάρκου Μπότσαρη.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το πρωί της 28ης  Ιανουαρίου, έχει επιτευχθεί η άρση των όποιων εμποδίων και καταρρεύσεων υπήρχαν επί του αγωγού, με την ολότητα των λυμάτων να ρέει πλέον προς το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων Μιας Μηλιάς.

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες επιδιόρθωσης του προβλήματος και ενημερώνει ότι φαινόμενα δυσοσμίας που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή θα αρθούν στις επόμενες λίγες μέρες, λαμβάνοντας υπόψη και τη σημερινή αποκατάσταση της ροής προς το Εργοστάσιο Επεξεργασία Λυμάτων.

Ο αγωγός, που κατασκευάστηκε το 1970, αλλά έμεινε ανενεργός μέχρι το 1980, αποτελεί το τελευταίο τμήμα του αποχετευτικού συστήματος Μείζονος Λευκωσίας και μεταφέρει καθημερινά περίπου 30.000 κυβικά μέτρα λυμάτων στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος και σημαντικότερο τμήμα του συλλεκτικού δικτύου. Σημειώνεται ότι σημαντικό τμήμα του, περίπου 3 χιλιόμετρα, βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και εντός της κατεχόμενης περιοχής, και εκτός του καθημερινού ελέγχου του Συμβουλίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.