Το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας αποφάσισε ομόφωνα τη μη διεξαγωγή της παράστασης “Cock”.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους εμάς που δεν βρίσκουμε καμία λογική εξήγηση στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας είναι το θράσος όλων αυτών των κομπλεξικών που πήραν αυτή την απόφαση και μάλιστα ομόφωνα.

Βέβαια, αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, δεν θα έπρεπε να μας κάνει και τόση εντύπωση, αφού στον συγκεκριμένο Δήμο, κυριαρχεί το ΔΗΣΥΔΗΚΟ, που φαίνεται να προωθούν αδιάκοπα την ομοφοβία κάνοντας «σταθερά βήματα» πίσω, στον σκοταδισμό.

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωτήρας, αυτό που φαίνεται να ενόχλησε τους «καθωσπρέπει» δημότες είναι η εν λόγω αφίσα της παράστασης στην οποία απεικονίζεται ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

Τι ακριβώς είναι αυτό που ενόχλησε ακόμα δεν καταλάβαμε. Οι δημότες Σωτήρας θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στον έρωτα, ρατσισμός δεν χωράει. Θα έπρεπε να γνωρίζουν επίσης ότι το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας ανήκει στο κράτος. Γεγονός το οποίο θα έπρεπε να δίνει την ελευθερία στην προβολή ποικίλων θεμάτων-παραστάσεων, πόσο μάλλον αυτών που συμβάλλουν στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Για όλους όσους αντιτίθενται, δεν τους υποχρεώνει κανείς να παρακολουθήσουν κάτι το οποίο δεν τους ενδιαφέρει.

Το να απαγορεύεις την προβολή μιας παράστασης την οποία θεωρείς ότι θίγει τις «ηθικές» σου «αξίες» είναι σαν να σου δίνεται το δικαίωμα να επέμβεις σε οτιδήποτε άλλο το οποίο δεν εμπίπτει στην «κουλτούρα» της πλειοψηφίας.

Η επέμβαση στην κοινωνία όλων όσων δρουν υπό τη σκιά των ελληνοχριστιανικών τους ιδεώδη, θα πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Να σημειωθεί ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει εξασφαλίσει θέση στον Δήμο. Την αντίθεσή του άλλωστε σε αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, έδειξε το ΑΚΕΛ Δερύνειας, καθώς καλεί την παράσταση να διεξαχθεί και στον δήμο τους.

 

aaaaaaaaaa

Υ. Γ

Πάντα υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία. Το ίδιο ισχύει και για τους δημότες Σωτήρας. Δυστυχώς η φωνή των “λίγων” δεν εισακούστηκε.

Κ. Α