Η Ομόνοια θέλει να θέσει βάσεις για επιστροφή στην κορυφή την επόμενη περίοδο, μέσα από τα παιχνίδια που της απομένουν. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Γιάννης Αναστασίου έστειλε σαφές μήνυμα όσον αφορά στον πρωταρχικό στόχο όλων με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της ομάδας: «Είναι σημαντικό ότι αρχίζει να κτίζει ψυχολογία η ομάδα και μια ταυτότητα. Δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο να μην προσπαθούμε να πάρουμε το μάξιμουμ. Επαναλαμβάνω ότι για μας είναι σημαντικό να κτίσουμε αυτό το χαρακτήρα, τη νοοτροπία, την ταυτότητα ως ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και φιλοσοφία ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Οι οπαδοί της ομάδας δεν πήραν χαρά τη φετινή χρονιά και θα προσπαθήσουμε να την κλείσουμε όσο πιο καλά γίνεται, προκειμένου να τους δώσουμε μια νότα ελπίδας. Παράλληλα, θέλουμε να μπουν γερές βάσεις για την επόμενη χρονιά ούτως ώστε να κάνει η ομάδα τα σωστά βήματα προς την κορυφή. Κακά τα ψέματα αυτός είναι ο στόχος και αυτό θέλουμε. Να βρεθεί η ομάδα στην κορυφή», τόνισε χαρακτηριστικά. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εμφανίσεις, ο Ελλαδίτης τεχνικός, είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολλά να δείξουμε. Το σημαντικό είναι πλέον να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε σταθερότητα ως ομάδα, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, ταχύτητα όταν πρέπει, να έχουμε ωριμότητα και τακτική πειθαρχία σε διάφορες φάσεις του παιχνιδιού. Είναι κάτι που δείχνουμε σε μεγάλο βαθμό, όμως θέλουμε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ, επεσήμανε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα η οποία μετά την αλλαγή του προπονητή έδειξε διαφορετικό πρόσωπο και παίρνει αποτελέσματα. Από την άλλη είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να είμαστε το αφεντικό και όχι ο αντίπαλος. Είμαστε προς το τέλος της σεζόν, είναι μια ομάδα που έχει καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά μεγάλους σε ηλικία. Μπορούν, βέβαια, να διαχειριστούν καλύτερα τα παιχνίδια, όμως σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η ένταση και το τέμπο του παιχνιδιού σε σχέση με τη δική μας συμπεριφορά σε αυτούς τους τομείς».