Η ΟΠΑΠ Κύπρου Μεγάλος Χορηγός της συμφωνικής Ορχηστράς Κύπρου

Με ένα πρωτότυπο τρόπο και  σε ένα υπέροχο χώρο, η ΟΠΑΠ Κύπρου και το Ίδρυμα «Συμφωνική  Ορχήστρα Κύπρου» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για το 2020. Η συνεργασία καθιστά  την ΟΠΑΠ Κύπρου Μεγάλο Χορηγό τόσο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, όσο και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Η λίμνη Αγίου Γεωργίου στο Πάρκο Αθαλάσσας έμοιαζε το πρωϊνό της Τρίτης, 16 Ιουνίου, καταπληκτικό σκηνικό, σε μια μεγάλη συναυλία με συντελεστές και ακροατήριο την ίδια τη φύση! Αυτή την υπέροχη υπαίθρια εικόνα υπαγόρευσαν, από τη μια οι ιδιαίτερες  συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 και από την άλλη η διάθεση των διοργανωτών της διάσκεψης Τύπου να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες, προτάσσοντας μηνύματα αισιοδοξίας και δημιουργίας. Μηνύματα που τόσο η ΟΠΑΠ Κύπρου όσο και το Ίδρυμα Συμφωνική  Ορχήστρα Κύπρου είχαν φροντίσει να στείλουν έμπρακτα και στη διάρκεια των δυσκολότερων ημερών της πανδημίας.

«Η ποιοτική δημιουργία στους τομείς των γραμμάτων και των τεχνών καθορίζει το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας» είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, τονίζοντας ότι: «η λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης της ορχηστρικής μουσικής, την αναβάθμιση της μουσικής ζωής και της μουσικής παιδείας του τόπου, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το πολιτιστικό επίπεδο της χώρας μας».

Ερμηνεύοντας την απόφαση της ΟΠΑΠ Κύπρου να καταστεί ο Μεγάλος Χορηγός του Ιδρύματος «Συμφωνική  Ορχήστρα Κύπρου», ο κύριος Αλετράρης παρέπεμψε στην διαχρονική και διαρκή στήριξη της εταιρίας στον πολιτισμό, μέσα από θεσμοθετημένες ενέργειες οι οποίες καλύπτουν την πολιτιστική δημιουργία και παράδοση του τόπου σε όλες τις μορφές και σε όλα τα επίπεδα, ατομικά ή συλλογικά, τοπικά ή Παγκύπρια. Τόνισε επίσης ότι η ευρύτερη διάσταση της λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς της Συμφωνικής  Ορχήστρας Κύπρου συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της κοινωνικής δράσης της ΟΠΑΠ Κύπρου, «γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη λόγο στήριξής της» κατέληξε ο κύριος Αλετράρης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Συμφωνική  Ορχήστρα Κύπρου», Δρ. Μαρίνος Πουργούρης, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δυνατή στήριξή της και τόνισε ότι αυτή «συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, τη διοργάνωση πιο απαιτητικών προγραμμάτων, καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων της Συμφωνικής Ορχήστρας με την κοινωνία».

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, Δρ. Γιώργος Κουντούρης, ο οποίος τόνισε ότι η στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου θα συμβάλει στην εκπαίδευση εξαιρετικά ταλαντούχων παιδιών για ένα λαμπρό μουσικό μέλλον. Όσοι παρευρέθηκαν στη διάσκεψη απόλαυσαν δημιουργίες τόσο από κλιμάκιο κρουστών της Ορχήστρας Νέων, όσο και από κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 έχει καθιερωθεί ως έτος Μπετόβεν, αφού συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννησή του. Στις σχετικές εκδηλώσεις συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Ο Μπετόβεν λάτρευε τη φύση την οποία θεωρούσε και χρησιμοποιούσε ως πηγή έμπνευσής του. Κι η φύση, είχε την τιμητική της το πρωί της Τρίτης από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την ΟΠΑΠ Κύπρου!

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.