Η ΟΠΑΠ στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

H ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΣΟ.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ο θεσμοθετημένος και επιτυχημένος Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου, 2017 θα έχει και φέτος ως μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα στηριχθεί μέσω του αγώνα και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Θα είναι δηλαδή ο 11ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνίας.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΡΑΚΑΣΟΛ» στη Λεμεσό. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, είπε ότι η ανανέωση της στήριξης βασίστηκε στην επιτυχία της περσινής σύμπραξης ανθρωπιάς του Μαραθωνίου με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το οποίο η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει με συνέπεια, αλλά και στην αναντίλεκτη συνεισφορά του Μαραθωνίου προς όφελος ευρύτερα του τόπου μας.

«Σε καιρούς δύσκολους, έχουμε ανάγκη την προβολή της Κύπρου μας μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις» τόνισε ο κύριος Αλετράρης και συμπλήρωσε: «Ως ΟΠΑΠ Κύπρου δηλώνουμε με ενθουσιασμό τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση. Είναι με τον ίδιο ενθουσιασμό που διανύουμε από το 1969 τον δικό μας μαραθώνιο δρόμο στον τόπο μας.

Για 48 σχεδόν χρόνια καλύπτουμε με δυνατά βήματα, διαδρομές στην υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία, το περιβάλλον και βέβαια στον αθλητισμό. Είναι ένας μαραθώνιος δρόμος προσφοράς στην κυπριακή κοινωνία, η οποία με τη σειρά της προσφέρει σαν έπαθλο στην ΟΠΑΠ, την αγάπη της και την εμπιστοσύνη της».

Ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επεκτείνεται χρονικά σε δύο ημέρες (Σάββατο 18 και Κυριακή 18 Μαρτίου) και αναβαθμίζεται αγωνιστικά σαν αποτέλεσμα της επιτυχίας της περσινής διοργάνωσης στην οποία πήραν μέρος 13,000 αθλητές! «Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία ζωής του θεσμού, στόχος είναι να κάνουμε τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της Ευρώπης, με στόχο την προσέλκυση αθλητών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο» εξήγησε ο διευθυντής της διοργάνωσης Σπύρος Σπύρου.

Παρέθεσε επίσης τα ευρύτερα οφέλη που προκύπτουν για την Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ««ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πολλά παραπάνω από ένας αγώνας. Είναι μια μεγάλη, πολυήμερη γιορτή στην πόλη μας αλλά και μια διοργάνωση την οποία μπορούν ντόπιοι και ξένοι να συνδυάσουν με μια μικρή απόδραση στην όμορφη -ιδιαίτερα την άνοιξη- Λεμεσό».

Το μέλος του Δ.Σ. του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Μιχάλης Καραϊσκάκης, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου και τους διοργανωτές του Μαραθωνίου για τη δημιουργική συνεργασία τους και τόνισε τη σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης του κοινού, ιδιαίτερα των νέων, στο θέμα των δοτών μυελού των οστών, μέσω της μαζικότητας του αθλητισμού. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα θα ενισχυθεί οικονομικά στην προσπάθειά του για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία, με εισφορές στην ιστοσελίδα www.karaiskakio.org.cy ή μέσω SMS. Ο καθένας μπορεί να στηρίξει οικονομικά το Ίδρυμα, στέλνοντας μήνυμα στο 7060, γράφοντας KF 1 (για 1 ευρώ), KF 3 (για 3 ευρώ) ή KF 5 (για 5 ευρώ).

Επίσης, οι συμμετέχοντες (και όχι μόνο) θα μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών με την καινοτομική μέθοδο swab, όπου το δείγμα συλλέγεται με το σάλιο σε μια εξαιρετικά απλή διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.