Η οργή να μετουσιωθεί σε ψήφο στην κάλπη

Εκκλήσεις στα κατεχόμενα για συμμετοχή στις «εκλογές» της 23ης Ιανουαρίου

Εν μέσω πανδημίας και φόβων ότι ο κόσμος δεν θα προσέλθει στην κάλπη τη μεθεπόμενη Κυριακή στα κατεχόμενα αλλά και των διαμαρτυριών για την οικονομική εξαθλίωση και τις ελλείψεις σε φυσικό αέριο, κόμματα και πολιτικοί καλούν τους Τ/κύπριους να μεταφράσουν το θυμό τους σε ψήφο…


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜε τίτλο «Πηγαίνετε στην κάλπη, δείξετε τη βούλησή σας», η Γενί Ντουζέν γράφει ότι έμπειροι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, απηύθυναν έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις «κάλπες».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι έχουν βιώσει σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης «κυβέρνησης», γι’ αυτό αναμένει τους «ψηφοφόρους» να προσέλθουν στις «κάλπες», ώστε οι απόψεις τους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης να αντικατοπτριστούν στο αποτέλεσμα των επικείμενων «πρόωρων βουλευτικών εκλογών». «Ευελπιστώ ο λαός να δώσει τη δέουσα σημασία στις εκλογές».

Σημειώνοντας ότι παρατηρεί μια γενική αδιαφορία προς την πολιτική, η πρώην «πρωθυπουργός» Σιμπέλ Σιμπέρ κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες, για να ψηφίσει τα ικανά άτομα.

Ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προτίμησε να μην προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις «εκλογές».

Να σημειωθεί ότι προχθές η Κίπρις είχε δημοσίευμα για το αυξημένο ποσοστό αποχής που αναμένεται να καταγραφεί στις «βουλευτικές» της 23ης Ιανουαρίου, ενώ κι άλλες εφημερίδες δημοσίευσαν δημοσκοπήσεις που έδειχναν αυξημένο το ποσοστό της αποχής.

Να σημειωθεί επίσης ότι προχθές πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Δομετίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το νέο κτιριακό συγκρότημα στο οποίο θα στεγαστεί το νέο «προεδρικό μέγαρο» και το νέο κτίριο της «βουλής», παρά την οικονομική εξαθλίωση που μαστίζει την τ/κ κοινότητα. «Σε μια περίοδο που δίνεται αγώνας στην Κύπρο ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση, οι οικονομικοί πόροι ύψους 586 εκατ. ΤΛ που θα διατεθούν για τη ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος, θα πρέπει να διατεθούν για την ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων και άλλων έργων υποδομής», δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγιτ.

Εκκλήσεις στα κατεχόμενα για συμμετοχή στις «εκλογές» της 23ης Ιανουαρίου

Παραμένει στις 7000 ΤΛ μεικτά ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα
Αμετάβλητος στις 7000 ΤΛ μεικτά (465 ευρώ περίπου) και 6090 ΤΛ (406 ευρώ περίπου) καθαρά, παραμένει ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα μετά και τη νέα συνεδρία της αρμόδιας επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν το «υπουργείο εργασίας», οι συντεχνίες εργαζομένων και οι οργανώσεις των εργοδοτών. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνεδρία αφορούσε την εξέταση των ενστάσεων που υπήρχαν από την πλευρά των εργοδοτών που θεωρούσαν τις 7000 ΤΛ πολύ υψηλό ποσό και τουλάχιστον μιας συντεχνίας, της El Sen, που ζητούσε αύξηση του ποσού γιατί το θεωρούσε χαμηλό. Η απόφαση το ποσό να παραμείνει στις 7000 ΤΛ, λήφθηκε με πλειοψηφία με τους εργοδότες να καταψηφίζουν. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από τη λεγόμενη «κυβέρνηση».

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei