Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εξετάζει δυναμικά μέτρα στο Νοσοκομείο ΑθαλάσσαςΗ ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αδράνεια που επιδεικνύουν το Υπουργείο Υγείας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, οι δομές Ψυχικής Υγείας και οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας.

Σε γραπτή ανακοίνωση, η συντεχνία αναφέρει ότι θα θέσει ενώπιον των μελών της, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2020, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο Αθαλάσσας και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η λήψη μέτρων.

Όπως αναφέρεται, «κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί ενώπιον των αρμόδιων φορέων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, χωρίς να προτείνεται και να εφαρμόζεται οποιαδήποτε λύση. Οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας παραμένουν δέσμιοι της κρατικής αδράνειας χωρίς τη λήψη μέτρων και εργάζονται σε τριτοκοσμικές κτιριακές συνθήκες, χωρίς καμιά ασφάλεια, με σοβαρή υποστελέχωση, χωρίς ιατρική κάλυψη, και με υπερπληρότητα των θαλάμων».

Επίσης στην ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως βαρίδια όλα τα πιο πάνω καθημερινά προβλήματα, έρχονται αντιμέτωποι και με αυθαίρετες και παράνομες, πολλές φορές, ενέργειες ή οδηγίες της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως η αύξηση του αριθμού των ασθενών ανά θάλαμο, πέραν του ενδεδειγμένου αριθμού χωρητικότητας με την προσθήκη κρεβατιών στους διαδρόμους, η μετακίνηση νοσηλευτών από ένα θάλαμο σε άλλο χωρίς να καλύπτονται τα κενά στη στελέχωση».

Η Επιτροπή Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και το Δ.Σ., σε σημερινή τους συνεδρία αξιολόγησαν τα πιο πάνω και ζητούν όπως ληφθούν άμεσα αποφάσεις και δοθούν ουσιαστικές και άμεσες λύσεις εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων φορέων.