Πρόβλημα σίτισης ζώων παρουσιάζεται σε καταφύγια εθελοντών, σε φιλοζωικές οργανώσεις και σε οργανωμένα σύνολα, αναφέρει ανακοίνωση του το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου, ενώ ανακοίνωση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα για τα ζώα εξέδωσε και ο σύνδεσμος για την προστασία και ευημερία των γάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα:

Σοβαρό πρόβλημα σίτισης ζώων παρουσιάζεται σε καταφύγια εθελοντών, σε φιλοζωικές οργανώσεις και σε οργανωμένα σύνολα, αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου.

Καλούνται οι πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν, να συνεισφέρουν με ξηρή τροφή ή κονσέρβες για σκύλους ή γάτους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο 70078080 ή στέλνοντας μήνυμα στο info@animalpartycyprus.com, ή στην ιστοσελίδα www.animalpartycyprs.com, ή sto FB.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου για την προστασία και ευημερία των γάτων:

Καλούνται οι πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν, να συνεισφέρουν με ξηρή τροφή ή κονσέρβες για σκύλους ή γάτους. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού  έχει πλήξει εκτός από τους ανθρώπους και τα ζώα και ιδιαίτερα τα αδέσποτα. Με τα νέα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση πολλά εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες έχουν κλείσει. Σε πολλούς από αυτούς τους χώρους έβρισκαν φαγητό πολλά αδέσποτα, κυρίως γατάκια. Επίσης κάποιος κόσμος ο οποίος έριχνε λίγο φαγητό σε αδέσποτα, εφαρμόζοντας τώρα τις οδηγίες των αρχών έχει κλειστεί στο σπίτι του, όπως όλοι θα πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς όμως κάποιοι από εμάς είμαστε υποχρεωμένοι να βγαίνουμε για να προσφέρουμε λίγο φαγητό και νερό στα ζώα που φροντίζουμε γιατί θα ήταν τραγικό να αφήσουμε και αυτά να γίνουν θύματα της πανδημίας.

Τις τελευταίες μέρες κατακλυζόμαστε από εκκλήσεις από όλες τις πόλεις για αδέσποτα που κυκλοφορούν σε διάφορους τέτοιους χώρους αναζητώντας φαγητό. Με τη σειρά μας κάνουμε εκκλήσεις μέσω της σελίδας μας για εθελοντές για να τα ταΐσουν αλλά δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε τις ανάγκες σε τροφές. Οι περισσότεροι εθελοντές που ανταποκρίνονται είναι άτομα που έχουν μείνει χωρίς δουλειά εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης και δυσκολεύονται να πληρώνουν για τις επιπλέον τροφές που χρειάζονται.

Κάνουμε θερμή έκκληση προς τις εταιρείες ζωοτροφών, τις υπεραγορές, τα Pet Shops και γενικά όλες τις εταιρίες και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε:

  • Δίνοντας τροφές για γάτες και σκύλους στις εγκεκριμένες φιλοζωικές οργανώσεις
  • Μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά ενισχύοντας τις φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια
  • Μπορείτε να αγοράσετε κάποιες τροφές και να τις δώσετε σε εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή σας
  • Μπορείτε να βάλετε έξω από την πόρτα σας, στην βεράντα σας, στην αυλή σας ένα δοχείο με τροφή και νερό για τα αδέσποτα.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 99698503 (στείλτε μήνυμα)

Τα ζώα είναι αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος μας και συμβάλλουν στην ισορροπία και την αρμονία της φύσης. Να μην αφήσουμε τον κορωνοϊό να καταστρέψει αυτή την αρμονία.

Ντίνος Αγιομαμίτης

Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ευημερίας Γάτων

Τηλ 99698503  email: dinosag@cytanet.com.cy