Η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε κατά 35,6% τις ταμειακές εισροές Α’ Τριμήνου της ΚΕΔΙΠΕΣ

Σημαντική μείωση 35,6%, λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού τον περασμένο Μάρτιο, παρουσίασαν οι ταμειακές εισροές του Α’ Τριμήνου του 2020 της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), οι οποίες περιορίστηκαν στα €78,0 εκατομμύρια, έναντι €121,2 εκ. το προηγούμενο τρίμηνο.

«Παρά τη μερική ανάκαμψη που παρουσιάζεται τον Ιούνιο, η αρνητική επίδραση της πανδημίας και των μέτρων θα παραμείνει σημαντική και για το υπόλοιπο του έτους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2020.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της ΚΕΔΙΠΕΣ για αναστολή πλειστηριασμών καθώς και για την αναστολή ανάκτησης ακινήτων μετά τη διαδικασία πλειστηριασμού μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, λαμβάνοντας υπόψη, όπως σημείωσε, τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί αναστολή δόσεων σε δάνεια ύψους €733 εκ. στα πλαίσια του σχετικού Διατάγματος, μειώνοντας τις ταμειακές εισροές του έτους κατά €58 εκ., ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ «παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.