Η περιοχή που αποχαρακτηρίζεται στο Βαρώσι

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ανακοίνωσε ανήμερα της Τουρκικής Εισβολής, το  άνοιγμα των Βαρωσίων με πιλοτικό πρόγραμμα που αντιστοιχεί στο 3.5% του εδάφους που βρίσκεται τώρα υπο τον έλεγχο του κατοχικού στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πιλοτική περιοχή του 3,5% των Βαρωσίων  βρίσκεται σε σημείο δίπλα  από  εποικισμένη περιοχή, κοντά στο κτίριο του Δημαρχείου Αμμοχώστου,  που επιλέγηκε και για πρακτικούς λόγους όσον αφορά τα θέματα της ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών.

Οπως διέρρευσαν πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες στον Τύπο, πρόκειται για έκταση που καλύπτει λίγο περισσότερο από το 3% της περίκλειστης, έχει 496 τεμάχια ακίνητης περιουσίας, για τα οποία υπάρχουν 681 τίτλοι ιδιοκτησίας Ελληνοκυπρίων, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 33 ιδιοκτήτες της περιοχής αυτής έχουν προσφύγει στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα ξεκινήσει μια νέα ζωή στα Βαρώσια, προσθέτοντας ότι η Τουρκία σέβεται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Είπε ακόμα ότι χρόνια τώρα μια περιοχή που είναι εγκαταλειμμένη θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Επίσης ο επανέλαβε ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων πρέπει να γίνει στη βάση δυο κυρίαρχων κρατών.

Untitled 12

 

 

 

 

 

Ο πιο πάνω χάρτης παρουσιάζεται με κάθε επιφύλαξη δεδομένων των πληροφοριών αλλά και δηλώσεων του Δήμαρχου Αμμοχώστου, Σίμου Ιωάννου, όσον αφορά την εκτιμώμενη περιοχή που θα αποχαρακτηριστεί .

 

Λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα η απόφαση για Βαρώσι, δήλωσε ο Σανέρ περιγράφοντας την περιοχή που ανοίγει


Το «υπουργικό συμβούλιο» έλαβε την απόφαση για το Βαρώσι την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσαν Σανέρ σε τηλεοπτική εκπομπή στον παράνομο «Μπαϊράκ».

Όπως είπε, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ ανοίγει ακόμη ένα κομμάτι 3,5% στο κλειστό Βαρώσι με απόφαση που λήφθηκε από το «υπουργικό» την περασμένη εβδομάδα.  «Θα πάρουμε ακόμα κάποιες πρωτοβουλίες. Είναι γεγονός ότι άνοιξαν για χρήση από τον λαό δημόσιοι χώροι του Βαρωσιού».

Αναφέρθηκε στο άνοιγμα περιοχής που, όπως περιέγραψε, φαίνεται πως είναι ανατολικά του Β Γυμνασίου Αμμοχώστου και γειτνιάζει με την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. (ΣΣ:Ανάμεσα στην Αγία Αικατερίνη και την Αγία Ζώνη).

Μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», συνέχισε, οποιοσδήποτε Ε/κ μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή. Μετά το άνοιγμα, είπε, οι Ε/κ θα μπορούν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους μέσω της «επιτροπής», προσθέτοντας ότι γνωρίζουν πως Ε/κ έχουν υποβάλλει αιτήσεις για τις περιουσίες τους στο Βαρώσι.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.