Η πίεση στα δημόσια νοσηλευτήρια δημιουργεί προβλήματα και δυσκολίες για τα άτομα με θαλασσαιμία

Προβλήματα και δυσκολίες με τις μεταγγίσεις τους αντιμετωπίζουν άτομα με θαλασσαιμία, λόγω του ότι είναι γεμάτες οι κλίνες από ασθενείς με COVID στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου Μίλτος Μιλτιάδους τόνισε στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι κυρίως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού υπάρχει πρόβλημα με τη διάθεση κλινών σε άτομα που πρέπει να κάνουν μεταγγίσεις και βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, λόγω της αύξησης των περιστατικών με COVID στα νοσοκομεία.

Ο κ. Μιλτιάδους επισήμανε ότι αν ένα άτομο με θαλασσαιμία  βρεθεί θετικό στον ιό και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλίνης, τότε θα ανασταλεί η μετάγγισή του για άλλες δυο εβδομάδες, τονίζοντας πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο για την υγεία ενός θαλασσαιμικού. Πρόσθεσε ότι προσπαθούν να βρουν λύσεις μέσω του ΟΚΥΠΥ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Παράλληλα, ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι είναι εντυπωσιακή η ευαισθησία και η ανταπόκριση των πολιτών μετά το κάλεσμά τους για αιμοδοσία. Όπως είπε, και αυτή τη φορά έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος, με αποτέλεσμα τη δεδομένη στιγμή να υπάρχουν αποθέματα αίματος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.