Οι «Πνεύμονες» του Duncan Macmillan στη Λευκωσία

Οι «Πνεύμονες» του Duncan Macmillan στη Λευκωσία


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Duncan Macmillan, «Πνεύμονες». Το έργο έχει ήδη ανέβει σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και έχει δεχτεί εκθειαστικές κριτικές τόσο για τα θέματα που τολμά να συνδιαλέγεται όσο και για τον πρωτότυπο τρόπο γραφής του, το σύγχρονο ύφος του, την αμεσότητα, το χιούμορ που διαθέτει, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο δίνει φωνή σε μια γενιά που η φωνή της δεν ακούγεται τόσο, όσο θα έπρεπε.

Η παράσταση καταπιάνεται με το χρονικό της σχέσης ενός ζευγαριού καθώς εξελίσσεται από τη στιγμή που αυτό προσπαθεί να πάρει μια απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να φέρει ένα παιδί στον κόσμο και τον τρόπο που αυτή η απόφαση επηρεάζει τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τη σχέση με τον κόσμο γύρω τους.

Σε μια εποχή φυσικών καταστροφών, κλιματικών αλλαγών, όπου τα μέσα και οι φυσικοί πόροι λιγοστεύουν, δύο σύγχρονοι, σκεπτόμενοι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τη σχέση, το μέλλον τους, αλλά παράλληλα και για το μέλλον του πλανήτη.

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 17 ετών.

Συντελεστές:

Έργο του Duncan Macmillan Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου, Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή, Μουσική: Δημήτρης Σπύρου, Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης.

Ερμηνεύoυν: Γιάννης Καραούλης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου

Space, Λευκωσία Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Μέχρι 26 Φεβρουαρίου.

Κάθε Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00 και Δευτέρα 20:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 97605749

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.