Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία των αδιόριστων εκπαιδευτικών

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) καλεί τα μέλη της να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της αυριανής απεργιακής κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei



Σε σημερινή ανακοίνωση της για τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και την απεργιακή κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά, η ΠΟΕΔ, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της στις 28 Μαρτίου 2018, επαναλαμβάνει τη θέση της για την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου και τη διασύνδεσή του με το πρωινό.

Παράλληλα, υποστηρίζει την κατάργηση του καθεστώτος της Αγοράς Υπηρεσιών στην εκπαίδευση και ζητά την αναγνώριση της υπηρεσίας υπό προϋποθέσεις.

«Θεωρούμε ότι τα πιο πάνω έχουν επιφέρει σωρεία εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, αποδυναμώνοντας το θεσμό. Σε σχέση με την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα, διευκρινίζουμε ότι η ΠΟΕΔ παρόλο που δεν συμμετείχε στη λήψη της πιο πάνω απόφασης, καλεί τα μέλη της ως ένδειξη συμπαράστασης να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της απεργίας», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ καλεί, τέλος, την επίσημη πλευρά να προχωρήσει άμεσα σε δομημένο διάλογο με την Οργάνωση, με σαφή χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, με στόχο την επίλυση των πιο πάνω θεμάτων και την αναβάθμιση του θεσμού, το συντομότερο δυνατόν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.