Η ΠΟΦΕΝ γιορτάζει φέτος 45 χρόνια από την ίδρυση της

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) γιορτάζει φέτος 45 χρόνια από την ίδρυση της το 1973, σε μια επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, στις 18:30, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναπολώντας μαζί με τους ιδρυτές της ΠΟΦΝΕ, τέως στελέχη της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ, καθώς και με σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα, την ιστορία και τις κατακτήσεις της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ, από την ίδρυση της η Ομοσπονδία μελέτησε σοβαρά τα πάμπολλα φοιτητικά προβλήματα και μέσα στα 45 χρόνια ζωής της, η ΠΟΦΕΝ συνεχίζει σε κάθε ετήσιο συνέδριο να αναλύει τα φοιτητικά προβλήματα και να συμπληρώνει τα αιτήματα της με νέα ζητήματα και νέες διεκδικήσεις.

Καθίσταται, έτσι, η ΠΟΦΕΝ ως ο μόνος επίσημος, σοβαρός και συνεπής φορέας διεκδίκησης και διαλόγου των φοιτητών με όλα τα αρμόδια σώματα της κοινωνίας.

Η ΠΟΦΕΝ 45 χρόνια μετά, συνεχίζει να δρα και να αγωνίζεται για ένα φοιτητικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και διεκδικητικό τόσο στους συνδικαλιστικούς αγώνες όσο και στην κοινωνική προσφορά. 45 χρόνια μετά, συνεχίζει να συμβάλει τα μέγιστα στους αγώνες για εκδημοκρατικοποίηση της παιδείας, στους αγώνες των φοιτητών των Δημόσιων Πανεπιστημίων για δωρεάν παιδεία, στους αγώνες ενάντια στην οικονομική εκμετάλλευση των φοιτητών από τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια καθώς και στους αγώνες που δίνουν οι φοιτητικές ενώσεις Κυπρίων φοιτητών στο εξωτερικό.

Η ΠΟΦΕΝ στα 45 χρόνια της πορείας της, «παρά τα προβλήματα και τις επιθέσεις που δέχθηκε, παρέμεινε πρωτοστάτης στους αγώνες για την επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων και τον αγώνα του λαού μας για βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Πιστή στην αγωνιστική της ιστορία, η ΠΟΦΕΝ διατρανώνει για άλλη μια φορά πως θα παραμείνει συνεπής στους αγώνες για δημοκρατία και μόρφωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.