Παράθυρα/ Ορίζοντας

Η πόλη στα πόδια του, μα οι αισθήσεις του πολιορκούνται

 «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία» παρουσιάζεται στη Λάρνακα.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ανάδραση» και το Θέατρο ΡΟΗ διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντρέα Νικολαΐδη «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία» από τις Εκδόσεις Γκοβόστη. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναδεικνύει τις κωμικές πλευρές της ιστορίας της Κύπρου, από τη στιγμή της δημιουργίας της νήσου μέχρι και σήμερα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 20:00, στο ξενοδοχείο Lebay Beach Hotel στη Λάρνακα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Έλενα Ιωαννίδου, ο ιστορικός Αλέξης Αλέκου και ο ποιητής Μιχάλης Χ’’Πιερής. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Βαλεντίνα Σοφοκλέους και τη βραδιά συντονίζει η ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια Γεωργία Ναθαναήλ. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση.

“Η πόλη στα πόδια του, μα οι αισθήσεις του πολιορκούνται. Απ’ τη μια πλευρά η θάλασσα, με σκόρπιες ξύλινες αλατοφαγωμένες αποβάθρες σαν κουρσεμένες πολεμίστρες των ψαράδων, και απ’ την άλλη λιθόχτιστα σπίτια με σιδερόφραχτα παράθυρα να κομματιάζουν τον ορίζοντα των νοικοκυραίων. Η Αλυκούπολη! Στο βάθος της γκρίζας σπιτοτοιχίας τσουβαλιασμένα όλα τα χρώματα του κόσμου, η άκρη του ουράνιου τόξου, και ένα φρούριο να τα φυλάει. Το παζάρι της πόλης. Σακκιά με αμύγδαλα, αλάτι, καρύδια, σταφίδες, κοφίνια με λογής λογής φρούτα, χαρούπια, βαρέλια με κρασιά, τενεκέδες με λάδια, βαγονάκια με καφέ, βαμβακερά υφάσματα, παπλώματα, δέρματα κρεμασμένα, καλάθια, χάλκινα σκεύη, βαριές σφυριές σιδεράδων, χλιμιντρίσματα αλόγων, χτυπήματα αμαξάδων, βαβούρα καφενείων, φωνές πραματευτάδων, η μυρωδιά του καφέ ανάκατη με τους ναργιλέδες, τα τριαντάφυλλα, τις κληματαριές, τις λεμονιές. Η σκουριά του κόσμου!”

Τετάρτη 11 Μαΐου στις 20:00

Στο ξενοδοχείο Lebay Beach Hotel

στη Λάρνακα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy