Η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο της Τράπεζας Κύπρου και βραβεύει την Εταιρική Υπευθυνότητά της

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία στο πλαίσιο των «Cyprus Responsible Business Awards ’19», η Τράπεζα βραβεύτηκε με έξι συνολικά βραβεία για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Τα βραβεία ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Τράπεζα έλαβε τα πιο κάτω βραβεία:

• Στην κατηγορία «Cause Advocacy»: Platinum Award για την πρωτοβουλία στη «Μάχη Ενάντια στον Καρκίνο» και το Silver Award για το IDEA.

• Στην κατηγορία «Αριστεία στη Συνεργασία»: Gold Award επίσης για το IDEA και το Silver Award για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

• Στην κατηγορία «Πρότυπο Επένδυσης»: Silver Award για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

• Στην κατηγορία «Εργαζόμενοι»: Bronze Award για τους Εθελοντές Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι δεν δόθηκαν βραβεία Gold σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου σε μήνυμά του προς το προσωπικό, με την ευκαιρία της βράβευσης, αναφέρει πως «Για ακόμη μια φορά, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η νοοτροπία του οργανισμού μας, ενός οργανισμού που 120 χρόνια νιώθει υπεύθυνος απέναντι στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται και ανταποδίδει στο μέγιστο δυνατό». Όπως αναφέρει ο κ. Νικολάου «Η Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα δεν είναι για εμάς ούτε διαφήμιση, ούτε κάτι που αφορά λίγους. Πάνω απ’ όλα, η επιτυχία μας στηρίζεται στη συμμετοχή όλων μας, στον εθελοντισμό και τις πρωτοβουλίες του προσωπικού μας».

Η Τράπεζα Κύπρου καλωσορίζει τον θεσμό «Cyprus Responsible Business Awards ’19», ο οποίος αναγνωρίζει, επιβραβεύει και αναδεικνύει έργα, ιδέες και συνεργασίες, βασισμένες στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Από την ίδρυση και λειτουργία της, η Τράπεζα επενδύει σε πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας, θεωρώντας πως αυτές είναι ένα κύριο κομμάτι του DNA του οργανισμού.
Εκφράζει την πρόθεσή της να παραμένει ένας ενεργός και δραστήριος πολίτης που τιμά και εκτιμά την κοινωνία, το κοινωνικό σύνολο και όσους έχουν πραγματικά την ανάγκη της.