Η πορεία του ΓεΣΥ, τα προβλήματα και οι καταχρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης ΑΚΕΛ-ΟΑΥ

Η πορεία του ΓεΣΥ, τα προβλήματα και οι καταχρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του ΓΓ του ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Ο Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι στόχος είναι η βελτίωση του συστήματος υγείας προς όφελος των πολιτών στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας του.

Επισήμανε ότι ο βασικότερος συντελεστής στην πορεία του ΓεΣΥ είναι το Υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρώτα αποφάσεις, και μετά ο ΟΑΥ.

Akeloay 3 Scaled

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις και τις καταχρήσεις που υπάρχουν, ο κ. Στεφάνου τόνισε την ανάγκη για έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση τους. Σημείωσε όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές και να δημιουργείται η εντύπωση στους πολίτες ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, το ΓεΣΥ είναι θεμελιωμένο σωστά, οι δαπάνες του δεν είναι εκτός ελέγχου, και οι ιατρικές απαιτήσεις έχουν σταθεροποιηθεί.

Akeloay 2 Scaled

Σημείωσε ότι ο Οργανισμός εργάζεται ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, οι ελλείψεις και οι καταχρήσεις.

Κληθείς να απαντήσει αν θα διαφοροποιηθεί τελικά ο τρόπος αμοιβής των προσωπικών γιατρών, ο κ. Αντωνίου είπε ότι τους επόμενους 3 μήνες ο Οργανισμός θα βρίσκεται σε διαβούλευση με τους γιατρούς, ώστε την 1η Ιουνίου να μπουν σε εφαρμογή οι αλλαγές.

Akeloay 9 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.