«Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου

Η θεατρική παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για τέταρτη σεζόν στην Ελλάδα και έρχεται για μια μοναδική παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο, αύριο Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημοσίους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. Ενα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα, για να οδηγήσει σε ένα τέλος-έκπληξη. Η «Πόρνη από πάνω» δεν είναι το μόνο θεατρικό έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη που έχει ανέβει στη σκηνή.

Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται: Ο μονόλογος «Απολυμένη» με τη Μαρία Γεωργιάδου, το «Βασανίζομαι» με τους Περικλή Λιανό, Βαγγέλη Λιοδάκη, Ελένη Φιλίππα, Ιωάννη Παπλωματά και Ιωάννα Χαλιαμπάλια και το έργο «Συγχαρητήρια, Προσλαμβάνεστε!» από την Ομάδα ΣυνArtηση σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά. Στο μπαρ Shamone παίχτηκε το έργο του «Μαρία Αντουανέττα, Βασίλισσα των Ελλήνων» με την Τζέση Παπουτσή. Εχει γράψει επίσης τα έργα: «Οταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook!», «Τα καρότα της οργής», «Το sex και το λεωφορείο», «Η καθαρίστρια…του lifestyle», «Οι Καταραμένες», «Θα είναι μια μέρα σαν όλες», «Να μ΄αγαπάς τα Σάββατα!».

Ο Αντώνης Τσιπιανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αίγυπτο. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά. Εχουν εκδοθεί τρία μυθιστορήματά του.

Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Πατρώνη, οι φωτισμοί της Ελένης Αναγνωστοπούλου, η καλλιτεχνική επιμέλεια του Μηνά Μινατσή, τα κοστούμια του Δημήτρη Ανδριανού, η μουσική επιμέλεια των Μιχάλη Ρουμπή, Ιωάννη-Ιόλαου Μανιάτη. Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.