Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της, καλεί όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην Πανσυκαλιστική κινητοποίηση-διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, στις 10 π.μ.

«Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε την Παρασκευή μία πρώτη ηχηρή απάντηση στον πρωτοφανή αυταρχισμό, στον ετσιθελισμό και στην αυθαιρεσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και της Κυβέρνησης.

Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουμε δυναμικά στην πρωτόγνωρη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, καθώς και στον επιχειρούμενο εξευτελισμό και στις ισοπεδωτικές προσβολές εναντίον των εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τους εκπροσώπους του.

Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς να στείλουμε την Παρασκευή ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαατε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και του υπέρτατου δημόσιου αγαθού, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Την Παρασκευή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί για την ανατροπή των απαράδεκτων και ετσιθελικών αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και της Κυβέρνησης.

Την Παρασκευή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί υπερασπιζομαστε το δημόσιο σχολείο και την αξιοπρέπεια μας!»