Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων χαιρετίζει την δήλωση Αρχιεπισκόπου για κατάργηση θρησκευτικών αργιών

Εισήγηση είναι όπως όλες οι θρησκευτικές σχολικές αργίες αντικατασταθούν με Ενδιάμεσες Διακοπές

Εάν όντως όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και πρώτιστα η Κυβέρνηση «είναι έτοιμες να συζητήσουμε για τον πραγματικό εξορθολογισμό της εκπαίδευσης έφτασε επιτέλους η ώρα», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών και προσθέτει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι και αναμένουν από το επίσημο κράτος και την Κυβέρνηση να τοποθετηθούν.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών χαιρετίζει, παράλληλα, τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου για κατάργηση των θρησκευτικών αργιών.

«Η άποψή του για τα εκπαιδευτικά δρώμενα είναι σεβαστή ως άτομο και όχι ως θεσμός. Σε καμία περίπτωση δεν του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα της εκπαίδευσης και να μας υποδεικνύει πως θα αξιοποιήσουμε το διδακτικό μας χρόνο. Εισήγηση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών είναι όπως όλες οι θρησκευτικές σχολικές αργίες αντικατασταθούν με Ενδιάμεσες Διακοπές στα μέσα του κάθε τριμήνου όπως δηλαδή γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητά τους τόσο στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη όσο και στην ακαδημαϊκή πρόοδο των παιδιών», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.