Η προστασία δεδομένων από τις δημόσιες αρχές χρήζει βελτίωσης, υποδεικνύει η αρμόδια Επίτροπος

Η προστασία δεδομένων από τις δημόσιες αρχές χρήζει βελτίωσης, υποδεικνύει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία πραγματοποίησε στις 9 και 10 Μαρτίου 2022, συναντήσεις με θέμα «Συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 από Δημόσιες Αρχές».

Στις συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν πέραν των διακοσίων αξιωματούχων, προϊσταμένων και υψηλόβαθμων στελεχών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργείων, Υφυπουργείων, Τμημάτων, Υπηρεσιών, Ανεξάρτητων Γραφείων και Αρχών.

Η Επίτροπος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της, ανέλυσε ευρήματα και διαπιστώσεις που προέκυψαν από τον έλεγχο της συμμόρφωσης των Δημοσίων Αρχών με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και την εθνική νομοθεσία, τονίζοντας κενά και ελλείψεις που χρήζουν βελτίωσης και ιδιαίτερης προσοχής.

Τέλος, η Επίτροπος υπέδειξε τις κυριότερες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν από τις Δημόσιες Αρχές, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, μέσα από διαδικασίες που προάγουν και αποδεικνύουν τη Διαφάνεια και τη Λογοδοσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η παρουσίαση της Επιτρόπου είναι αναρτημένη εδώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy