Η πρόταση Καραγιάννη για τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό – Αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν

Για τους εμβολιασμούς με τρίτη δόση και το ηλικιακό όριο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/10), ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό με τρίτη δόση είναι υπό συζήτηση, ενώ όπως γνωστοποίησε, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε γραπτώς τη θέση των μελών της Επιστημονικής Ομάδας για το εν λόγω ζήτημα.

Ερωτηθείς για τη δική του άποψη, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «βασιζόμενος σε μελέτες, θεωρώ ότι η ανοσία πέφτει μετά τον τρίτο μήνα από τον εμβολιασμό. Καλό θα ήταν να αποφασίσουμε να προσφερθεί τρίτη δόση για μια ηλικία και πάνω».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, ζητήθηκαν στοιχεία για τους εμβολιασμένους στα νοσοκομεία, έτσι ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το ζήτημα της τρίτης δόσης.

«Για παράδειγμα, όσοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson and Johnson, θα πρέπει να θωρακιστούν περισσότερο. Εγώ θα στηρίξω να προσφερθεί τρίτη δόση σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η πρόθεση του Υπουργού Υγείας είναι να πάει με εισήγηση για το εν λόγω θέμα στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Πέραν τούτου, μιλώνστας στον Άστρα, ο κ. Καραγιάννης επίσης ότι περίπου το 10 % των εμβολιασμένων δεν ανταποκρίνονται θετικά στο εμβόλιο και δεν παράγουν αντισώματα.

Όσον αφορά τους ανοσοκατασταλμένους είπε ότι το 40 με 50 % αυτή την ομάδα δεν ανταποκρίνονται στο εμβόλιο για αυτό και ένα μήνα μετά τη δεύτερη δόση μπορούν να βάλουν την τρίτη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.