Η πρώτη αντίδραση της Boeing για το δυστύχημα στην Κίνα – Διορίστηκε ερευνητής και από ΗΠΑ

Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα, προχώρησε η κατασκευαστική εταιρεία Boeing.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Boeing έγραψε πως «οι σκέψεις μας είναι με τους επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης MU 5735 της China Eastern Airlines. Συνεργαζόμαστε με τον πελάτη μας και είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε.


Η Boeing βρίσκεται σε επαφή με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ και οι τεχνικοί εμπειρογνώμονές μας είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην έρευνα που ηγείται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας».

Στο μεταξύ, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) ανακοίνωσε  ότι διόρισε έναν ανώτερο ερευνητή αεροπορικής ασφάλειας ως διαπιστευμένο εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην έρευνα της συντριβής του Boeing 737-800 της China Eastern Airlines κοντά στο Wuzhou της Κίνας.

«Εκπρόσωποι της Boeing, της CFM (σ.σ η εταιρεία που κατασκεύασε τους κινητήρες του αεροπλάνου) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας θα υπηρετήσουν ως τεχνικοί σύμβουλοι», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) θα ηγηθεί της έρευνας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.