Από το πρωί έχει σταματήσει η εκφόρτωση καυσίμων στο τερματικό της εταιρείας VTT Vasiliko που βρίσκεται στην περιοχή Βασιλικού.

Αιτία η κινητοποίηση των επαγγελματιών ψαράδων, οι οποίοι με τα αλιευτικά τους σκάφη δεν επιτρέπουν στα ρυμουλκά να οδηγήσουν τα δεξαμενόπλοια στην εξέδρα φορτοεκφόρτωσης που βρίσκεται στα ανοικτά των εγκαταστάσεων του τερματικού.

Διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Τοπικού Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου Γιάννος Στυλιανού, για τη σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους από τη λειτουργία του τερματικού, αφού τους απέκλεισαν από μια αλιευτική έκταση τεσσάρων περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ζητούμε, ανέφερε ο Γιάννος Στυλιανού, όπως μας καταβληθεί από το Κράτος ή την Αρχή Λιμένων αποζημίωση ως αντιστάθμισμα των απωλειών του εισοδήματός μας.

Εκ μέρους της εταιρείας VTT Vasiliko, ο γενικός Διευθυντής Γιώργος Παπαναστασίου, αφού εξέφρασε τη λύπη του γιατί παρεμποδίζεται από μια ομάδα το έργο της φορτοεκφόρτωσης, γεγονός που πλήττει την εικόνα της Κύπρου στα μάτια πιθανών επενδυτών γι` αυτό και είναι ευθύνη του Κράτους να παρέμβει.

Για την κατάσταση ενημερώθηκε το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο χειρίζεται το θέμα με το Αρχηγείο Αστυνομίας.