Η ΠτΒ εξήρε την συμβολή της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διάσωσή των μνημείων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Τη συμβολή της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη διάσωση των μνημείων, εξήρε η Πρόεδρος της Βουλής

Την συμβολή της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις προσπάθειες διάσωσης, συντήρησης και ανάδειξης των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, εξήρε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων η κ. Δημητρίου δέχθηκε τη Δευτέρα τον Ελληνοκύπριο συμπρόεδρο και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σώτο Κτωρή, Ιωάννη Καρή, Αλέκο Τριγγίδη, Κατερίνα Φραγκουλίδου και Νάταλι Νεοφύτου.

«Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συμβολή της Τεχνικής Επιτροπής στις προσπάθειες διάσωσης, συντήρησης και ανάδειξης των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί καθώς και για τα υπό εξέλιξη έργα, όπως και για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά των Κυπρίων, να γνωρίσουν την πολιτιστική ποικιλομορφία της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Δρ Κτωρής υπογράμμισε ότι η λειτουργία της Τεχνικής Επιτροπής εδράζεται στην κουλτούρα της συνεννόησης και του αλληλοσεβασμού και διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος της προστασίας και του σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.