Η πυροσβεστική διέσωσε δύο παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί λόγω πυρκαγιάς

Δύο ανήλικα παιδιά εγκλωβίστηκαν από καπνούς σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε διπλανό διαμέρισμα στο Καϊμακλί

Δύο ανήλικα παιδιά εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διπλανό διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Καϊμακλί. Τα παιδιά διέφυγαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος τους. Έγινε διάσωση τους από τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τη χρήση φορητής κλίμακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 15.40 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Καϊμακλί στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.07.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την κουζίνα η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα και οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας. Οι ένοικοι του διαμερίσματος αφού αντιλήφθηκαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς εξήλθαν του διαμερίσματος με ασφάλεια μέσω του κλιμακοστασίου.

Στο διπλανό διαμέρισμα βρίσκονταν 2 ανήλικα παιδάκια τα οποία εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς και διέφυγαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος τους. Έγινε διάσωση των παιδιών από τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τη χρήση φορητής κλίμακας.

Φαίνεται η πυρκαγιά εκ πρώτης όψεως να ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα ηλεκτρικής συσκευής η οποία βρισκόταν εντός της κουζίνας.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύκτας στο μέρος όπου ξέσπασε η πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Στενή και Πελαθούσα Επαρχίας Πάφου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ώρα 12.03 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε έκταση περίπου 12 εκταρίων σε δύσβατη περιοχή σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων μεταξύ των χωριών Στενή και Πελαθούσα Επαρχίας Πάφου.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Πάφου και 4 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών , όλα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18.01.

Επίσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 2 προωθητές γαιών και 4 εναέρια μέσα (2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Στο μέρος του επεισοδίου παρέμειναν για επιφυλακή πυροσβεστικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύχτας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 11ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 14ης Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 111 κλήσεις για βοήθεια ,62 πυρκαγιές, 38 ειδικές εξυπηρετήσεις και 11 ψευδείς κλήσεις

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.