Σαρωτικός ήταν ο Όμιλος της Renault στη Γαλλική αγορά κατά το 2017. Τόσο τα  επιβατικά όσο και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα του Ομίλου είχαν αύξηση κατά 3,4% το 2017 σε 673.869 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό εδώ και έξι χρόνια στην Γαλλική αγορά αυτοκινήτου.

Βασιζόμενη σε μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα μοντέλων, η Renault παρουσίασε τις ψηλότερες πωλήσεις τα τελευταία έξι χρόνια, με 554.505 μονάδες. Αριθμός που ήταν κατά 2,7% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2016. Άνοδος και για την Dacia που σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ 119.357 μονάδες (+ 6.5% σε σύγκριση με το 2016).


L

Η Renault και η Dacia κατέχουν την πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων ενώ ο Όμιλος Renault παρουσιάζει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για τον 21ο αιώνα μέχρι τώρα, όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων στην γαλλική αγορά. Αυτό μεταφράζεται και σε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 26,4%.

Η Renaultδιαθέτει τέσσερα μοντέλα στην πρώτη δεκάδα της Γαλλικής αγοράς αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, το Clio παραμένει το νούμερο ένα σε πωλήσεις στη Γαλλία για όγδοο συνεχόμενο χρόνο με πάνω από 117,500 πωλήσεις. Τα Captur, Mégane και Scénic κατατάσσονται στην 5η, 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Επίσης, το Twingo εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία του, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεων αυτοκινήτων πόλης. Το ίδιο και για τα μεγαλύτερα

Talisman, Koleos και Espaceπου επίσης βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων στις κατηγορίες τους.

Το ZOE συνεχίζει να είναι το αδιαμφισβήτητο πρότυπο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Με 15.245 πωλήσεις αντιπροσωπεύει το 61% των πωλήσεων ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην Γαλλία. Το ίδιο και για το KangooZ.E. που είναι ο ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με μερίδιο αγοράς 42%. Με ποσοστό 31,4% στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, η Renault επιβεβαίωσε τη θέση της σαν το νούμερο ένα στη Γαλλία με 31,4%. Η μάρκα είχε τέσσερα οχήματα στο Top 5 με τα Kangoo και Clio στις πρώτες δύο θέσεις, το Master στην τέταρτη θέση και το Traficστην πέμπτη.

ALPINE A110

Με τις 119.357 πωλήσεις κατά το 2017 η Dacia ξεπέρασε για άλλη μια φορά το δικό της ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία. Στα επιβατικά οχήματα κατέλαβε την πέμπτη θέση στην αγορά αλλά και την τρίτη στις πωλήσεις των επιβατικών οχημάτων. Το Sanderoήταν το bestsellerαυτοκίνητο της Dacia στη Γαλλία, φτάνοντας στην όγδοη θέση με τα μοντέλα με τις ψηλότερες πωλήσεις.

Τέλος, το 2017 είδε επίσης την επιστροφή του εμπορικού σήματος της Alpine με το A110 Première

Edition. Ένα σπορ διθέσιο coupé όπου όλα τα 1.955 αριθμημένα μοντέλα πωλήθηκαν σε μόλις πέντε ημέρες.