Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πέραν των 70 στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει προχωρήσει σε πλήγματα κατά περισσότερων από 70 στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 11 αεροδρομίων.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων που πραγματοποίησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καταστράφηκαν 74 χερσαίες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

Οι εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν περιελάμβαναν 11 αεροδρόμια, τρεις θέσεις διοίκησης και 18 σταθμούς ραντάρ των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 και Buk-M1, είπε. Πρόσθεσε ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο και τέσσερα drones καταρρίφθηκαν επίσης.

Ο Κονασένκοφ είπε ότι οι δυνάμεις των αυτονομιστών συνέχισαν την επίθεση με την υποστήριξη της αεροπορικής υποστήριξης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Επί του παρόντος, «ένοπλες ομάδες εθνικιστών» προβάλλουν αντίσταση, είπε, υποστηρίζοντας ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ήθελαν να εγκαταλείψουν την περιοχή των εχθροπραξιών.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έδωσε εντολή στα ρωσικά στρατεύματα «να μεταχειρίζονται τους Ουκρανούς στρατιώτες με σεβασμό».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.