Η Ρωσία λέει ότι κατέστρεψε «μεγάλη παρτίδα» όπλων με τα οποία προμήθευσε η Δύση την Ουκρανία

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν μεγάλη ποσότητα όπλων που προμήθευσε η Δύση στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Στο έδαφος του εργοστασίου αλουμινίου της Ζαπορίζια, πύραυλοι Kalibr μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλης ακριβείας κατέστρεψαν υπόστεγα με μια μεγάλη παρτίδα ξένων όπλων και πυρομαχικών με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες προμήθευσαν τα ουκρανικά στρατεύματα», ανέφερε το Υπουργείο σε ενημέρωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο τι είδους όπλα καταστράφηκαν.

Την Τρίτη, μετά από πρόσκληση των Ηνωμένων Πολιτειών, 40 χώρες πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια στη Γερμανία για να συζητήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία με την Ουάσινγκτον να δεσμεύεται να κινήσει «γη και ουρανό» για να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να νικήσει τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει απευθύνει έκκληση για παροχή μεγαλύτερης δύναμης πυρός προκειμένου να απωθήσει τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς, αλλά οι σύμμαχοι είναι επιφυλακτικοί να εμπλακούν σε μια σύγκρουση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.