Η Ρωσία θα παραδώσει σωρούς Ουκρανών μαχητών από το Αζοφστάλ

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραδώσει τα πτώματα 152 Ουκρανών στρατιωτών που βρέθηκαν κάτω από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, η οποία έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε  ότι τα στρατεύματά του βρήκαν «152 πτώματα νεκρών μαχητών και στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» που όπως υποστηρίζει ήταν αποθηκευμένα σε μονάδα ψύξης και ότι «τέσσερις νάρκες» βρέθηκαν κάτω από τα πτώματα. «Η ρωσική πλευρά σχεδιάζει να παραδώσει τα πτώματα Ουκρανών μαχητών και στρατιωτικών που βρέθηκαν στο έδαφος του εργοστασίου Αζοφστάλ σε εκπροσώπους στην Ουκρανία», πρόσθεσε το Υπουργείο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αφότου η Μόσχα κατέλαβε τη Μαριούπολη στα τέλη Απριλίου, οι εναπομείναντες υπερασπιστές της πόλης ήταν για εβδομάδες κρυμμένοι στις υπόγειες σήραγγες κάτω από το γιγάντιο χαλυβουργείο Αζοφστάλ. Νωρίτερα τον Μάιο, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στα στρατεύματα της Μόσχας στο Αζοφστάλ και η Ρωσία δήλωσε ότι θα δικαστούν.

Η Ουκρανία φυλακίζει δύο Ρώσους στρατιώτες για βομβαρδισμό χωριών

Δύο Ρώσοι στρατιώτες καταδικάστηκαν την Τρίτη σε ποινές φυλάκισης άνω των 11 ετών έκαστος μετά από δίκη στην κεντρική Ουκρανία, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι Αλεξάντερ Μπομπίκιν και Αλεξάντερ Ιβανόφ καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 ετών και έξι μηνών βάσει νομοθεσίας κατά της «παραβίασης των νόμων και των εθίμων του πολέμου», επειδή πυροβόλησαν σε δύο χωριά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy