Οι σχολικές μονάδες δεν είναι επικίνδυνες αλλά ούτε και τριτοκοσμικές όπως διάφοροι εκτιμούν, αναφέρει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών.

Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός της Ντίνος Ελληνας, η Επιτροπή αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα και αντιπαραθέσεις και σημειώνει ότι όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, «νοιώθουμε την έντονη ανάγκη  να ανακοινώσουμε ότι οι σχολικές μας μονάδες δεν είναι επικίνδυνες αλλά ούτε και τριτοκοσμικές όπως διάφοροι εκφράζουν, χωρίς να σκέπτονται τα αρνητικά  επακόλουθα του επικίνδυνου  πανικού που σπέρνουν προς την κοινωνία τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και ιδιαιτέρα στα παιδιά».
 
Αναφέρει ότι οι κατά νόμο υπεύθυνοι σε μια σχολική μονάδα είναι οι Διευθύνσεις,  σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στην πρόληψη αλλά και στη διόρθωση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται καθημερινά αλλά και διαχρονικά .

Η Επιτροπή σημειώνει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό  από όλους τους εμπλεκομένους , Υπουργείο Παιδείας,  Σχολικές Εφορείες , εκπαιδευτικές οργανώσεις, γονείς και μαθητές ότι η καθημερινότητα σε μια σχολική μονάδα είναι αγώνας δύσκολος και πως πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι και χωρίς οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να αφεθούν να επιτελέσουν ο καθένας ξεχωριστά τον τεράστιο ρόλο του για το καλό των παιδιών.

Επίσης αναφέρεται ότι η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών θα παρευρεθεί στις συναντήσεις στις οποίες τους προσκάλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, για συζήτηση σε ευρύτερη βάση των θεμάτων ασφάλειας και υγείας που σχετίζονται με τα σχολεία, «και θα κάνουμε τις εποικοδομητικές μας εισηγήσεις εκεί και όπου πρέπει».
 
Η Επιτροπή καλεί τους «γονείς να μην ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους, να κλείσουν τα αυτιά σε όσους προσπαθούν εντέχνως να προκαλέσουν πανικό και να ξέρουν πως είμαστε εδώ να ανταποκρινόμαστε άμεσα για να επιλύουμε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει».