Τα τελευταία 11 χρόνια η Άντρεα Χατζηβασιλείου ανήκει στην ομάδα της Partners Y&R. Σήμερα κατέχει τον τίτλο της General Manager που απέκτησε μέσα από σκληρή δουλειά και εμπειρίες που την προκαλούν και την ωθούν να κατακτήσει νέους στόχους. Από τη θέση του πελάτη, στα πρώτα βήματα της καριέρας της, είναι σήμερα σε εκείνη του διαφημιστή στους Partners Y&R.

«Είμαι σχεδόν 11 χρόνια στην εταιρεία, χρόνια γεμάτα δημιουργικές προκλήσεις και ακόμα πιο δημιουργικά αποτελέσματα. Το πέρασμά μου από το New Business department, στο Client Service ως director και από εκεί στη θέση του Client Service director της Byte με έκανε να ανακαλύψω διάφορες πτυχές του επαγγέλματος, να δοκιμαστώ σε διάφορα επίπεδα και να αποκτήσω μία σφαιρική άποψη για τον τομέα μου»

Τι σημαίνει για σένα διαφήμιση;
Η διαφήμιση, είναι το πάθος μου, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνω κάτι άλλο. Μετρώ 13 χρόνια στο χώρο αυτό και δεν θα πω ποτέ «βαριέμαι». Είναι ένας τομέας που επιφυλάσσει καθημερινά προκλήσεις, προκαλεί τη δημιουργικότητά μου και προσφέρει πρωτόγνωρες ευκαιρίες. Η κάθε μέρα είναι μοναδική, με κρατάει σε εγρήγορση και με κινητοποιεί συνεχώς. Η συνέργεια μεταξύ στρατηγικής και δημιουργικότητας είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεις σε άλλα επαγγέλματα και για εμένα είναι το συστατικό που κάνει το επάγγελμά μας μοναδικό στο είδος του.

Πελάτης – διαφημιστής. Ποια πρέπει να είναι η σχέση τους;
Η σχέση του πελάτη με τον διαφημιστή είναι μια πολύτιμη σχέση, μια σχέση συνεργασίας, εμπιστοσύνης με φόντο τους κοινούς στόχους. Η σχέση μου με τους πελάτες/Partners μας, ξεκινάει από την πρώτη στιγμή. Μέσα από την αποκωδικοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεών τους και από την κατανόηση των προβληματισμών τους, «χτίζουμε» μία κοινή στρατηγική με αποκλειστικό στόχο την επιτυχία του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους. Σε αυτή τη διαδρομή κερδίζουμε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη, μοιραζόμαστε σκέψεις και ανησυχίες και βρίσκουμε από κοινού λύσεις. Ερχόμαστε πολύ κοντά, δημιουργούμε χημεία μεταξύ μας και για αυτό συνεργαζόμαστε για χρόνια.

Πόσο σημαντική είναι η στρατηγική που ακολουθείται για το κάθε project;
Η στρατηγική στη δουλειά μας είναι το Α και το Ω και αποτελεί τον πυρήνα της κάθε επικοινωνίας που βγαίνει προς τα έξω. Είναι η λεπτή γραμμή που διαφοροποιεί τον τρόπο που εργαζόμαστε ως γραφείο. Πίσω από κάθε project υπάρχει ένα strategic thinking και αρκετή έρευνα για να αντιληφθούμε το πολυδιάστατο προφίλ και τις ανάγκες, στοιχεία που προκαθορίζουν, ως ένα βαθμό, και την επικοινωνία μας. Δημιουργικότητα, καινοτομία, τεχνολογία. Αυτή είναι η τριλογία που αποτελεί τη βάση για να χτίσουμε τη στρατηγική μας.

Ποιες ανάγκες παρουσιάζει η αγορά της Κύπρου στον τομέα της διαφήμισης;
Σήμερα η επικοινωνία πρέπει να είναι απλή, στοχευμένη και σαφής στα
μηνύματά της. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει σωστή προεργασία. Να γίνει η σωστή έρευνα, να αναζητηθούν οι κατάλληλες πηγές πληροφόρησης και να είναι έγκυρες. Μέσα από αυτές αντλούμε δεδομένα για την ιδιοσυγκρασία, την αντίληψη, την ιδιομορφία του καταναλωτή. Μαθαίνουμε τι, πώς, πότε και γιατί καταναλώνει. Όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε, τόσο πιο καλά και σωστά δομημένη είναι η στρατηγική μας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα φαντασίας και δημιουργικότητας, στοιχεία που ο Κύπριος καταναλωτής θέλει να έχει.

Γιατί να εμπιστευτεί κανείς την Partners Y&R;
Στους Partners Y&R, έχουμε έναν καθαρά δικό μας χαρακτήρα. Κάθε φορά που πάμε στους πελάτες μας, δεν τους ακούμε να λένε «ήρθαν οι διαφημιστές μας», αλλά «ήρθαν οι Partners μας». Για μας είναι πολύ σημαντική αυτή η αγάπη και η εκτίμηση. Επιπλέον έχουμε μαζί μας ένα επιτελείο από έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους, ο καθένας ειδικός στον τομέα του και όλοι μαζί μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τη δουλειά μας, για την επιτυχία. Η ομάδα Partners Y&R, δουλεύει για κάθε πελάτη της την ίδια ενέργεια και την ίδια δίψα για δημιουργικότητα. Κάνει όσα πρέπει και περισσότερα βάση τη στρατηγική που ακολουθούμε σε κάθε project αλλά και με τη σκέψη ότι ο προϋπολογισμός του κάθε πελάτη πρέπει να έχει μεγαλύτερη απόδοση από όση έχει εκτιμηθεί εξ αρχής.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από το νέο σου ρόλο;
Ο νέος ρόλος με τιμά ιδιαίτερα, αν και δεν είμαι άνθρωπος των τίτλων, καθώς πάντα λειτουργώ δημιουργικά. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την εταιρεία να εκπληρώσει το όραμά της αλλά και να ανακαλύψει ακόμη πιο πρωτοποριακές στρατηγικές και ενέργειες, οι οποίες θα αφήσουν το στίγμα τους στην αγορά. Κάθε project, μικρό ή μεγάλο, είναι μοναδικό. Δουλειά μου είναι να εργαστώ σε αυτό με το 100% των δυνάμεών μου. Να το μάθω καλά, να το επικοινωνήσω καλύτερα. Να πετύχω τους στόχους του και γιατί όχι να τους διευρύνω μέσα από τη συνεργασία μου με τον πελάτη. Επίσης θεωρώ και ελπίζω ο νέος ρόλος να με βοηθήσει να αναπτύξω κι άλλες πλευρές του εαυτού μου, πλευρές που ανακαλύπτω σε κάθε μου βήμα.