• ΕΤΥΚ : Όχι μόνον ανάκληση των επιστολών αλλά ακύρωση
  • Ππρωτόγνωρα προκλητική την απόφαση να απολυθούν εργαζόμενοι εξαιτίας του ότι χρωστούν δόσεις δανείων.

Η ΣΚΤ ανακαλεί τις επιστολές απόλυσης τις οποίες απέστειλε σε λειτουργούς του Συνεργατισμού, την ώρα που η ΕΤΥΚ ζητεί όχι μόνον ανάκληση των επιστολών αλλά ακύρωση αφού θεωρεί πρωτόγνωρα προκλητική την απόφαση να απολυθούν εργαζόμενοι εξαιτίας του ότι χρωστούν δόσεις δανείων.

Από την πλευρά της η ΣΚΤ φαίνεται ότι επιμένει κατά γράμμα στην πιστή τήρηση των κανόνων στο Συνεργατισμό, καθώς πηγές με τις οποίες επικοινώνησε ο Άστρα δήλωσαν χαρακτηριστικά πως είναι απαράδεκτο μέλος του προσωπικού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας να μην συνεργάζεται για εξόφληση των υποχρεώσεων του και να διατηρεί Μή Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις.

Το θέμα φαίνεται να κλείνει μόνο προσωρινά με την απόφαση ανάκλησης των επιστολών απόλυσης αφού η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα θέτει τα μέσα Μαρτίου ως το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και ολοκλήρωσης των διαδικασιών Αναδιάρθρωσης.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στον Άστρα ότι όσοι λειτουργοί έλαβαν την επιστολή απόλυσης όπως και οι υπόλοιποι που πήραν προειδοποίηση θα πρέπει να προχωρήσουν σε πλήρη διευθέτηση των υποχρεώσεών τους μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων που έλαβαν επιστολή απόλυσης, οι καθυστερήσεις, κυμαίνονταν μεταξύ ενός έτους μέχρι και 10 χρόνων. Υπήρξαν περιπτώσεις, ανέφερε η ίδια πηγή, ατόμων που δεν πλήρωναν ούτε πριν τις περικοπές μισθών ούτε πριν τις συγχωνεύσεις των ΣΠΙ.