Οι Standard & Poor’s επιβεβαίωσαν την αξιολόγηση ΑΑ+ για τις ΗΠΑ

Τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΑΑ+ επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor`s, σημειώνοντας ωστόσο ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αβέβαιη δημοσιονομική πολιτική.

Η αξιολόγηση, που βρίσκεται μια βαθμίδα κάτω από την κορυφαία αξιολόγηση, δικαιολογείται από την “ανθεκτική” αμερικανική οικονομία, την ευέλικτη νομισματική πολιτική και τη μοναδική θέση της Αμερικής ως ο εκδότης του νομίσματος που χρησιμοποιείται ως παγκόσμιο αποθεματικό, τονίζει η S&P σε ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ απώλεσαν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ το 2011, μετά τις διαμάχες μεταξύ των βουλευτών στην Ουάσιγκτον σε σχέση με το κατά πόσον θα αρθούν τα ανώτατα όρια για το ύψος του κρατικού χρέους, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα οι ΗΠΑ να προχωρούσαν σε στάση πληρωμών.

Η S&P επισημαίνει ότι υπάρχει ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους.

Ενώ το Κογκρέσο αναμένεται να αποφασίσει την αύξηση ή τη μείωση του ορίου για το κρατικό χρέος, εν μέσω “ενδεχομένως, έντονων συζητήσεων”, η S&P σημειώνει ότι η συζήτηση αυτή θα ασκήσει πίεση στην αμερικανική οικονομία.

Επίσης, η S&P σημειώνει το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το κυβερνητικό χρέος των ΗΠΑ και υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της οικονομικής πολιτικής περιορίζει την αξιολόγηση των ΗΠΑ, ακόμη και αν επιβεβαιώσει τη σταθερή προοπτική της αμερικανικής οικονομίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.