Η συγκινητική ιστορία με τον CRS και την κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (Φωτογραφίες)

Μία πολύ συγκινητική ιστορία με λατινοαμερικάνικο χρώμα εξιστορεί στον Dialogo ο γνωστός Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή.

Ο CRS όπως τον γνωρίζουμε όλοι έδωσε μεγάλη χαρά σε μία γυναίκα με βαρύ επίθετο ανά το παγκόσμιο. Ο λόγος για την Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς, πρωτότοκη κόρη του Τσε, του Ερνέστο (ΤΣΕ) Γκεβάρα. Ο νεαρός καλλιτέχνης που εντυπωσίαζει συνεχώς με τα κοινωνικά μηνύματα, την τεχνική και την μαεστρία που βάζει στα έργα του, έδωσε τεράστια χαρά και συγκίνηση σε μία γυναίκα που γεννήθηκε και ζει χιλιόμετρα μακρία, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Κακουλλή ζωγράφισε σε καμβά ένα μοναδικό προσωπικό στιγμιότυπο για την ίδια την Αλέιδα με τον Φιντέλ Κάστρο να την κρατά στην αγκαλιά του και ακριβώς δίπλα να βρίσκεται ο Ερνέστο!

crs 2

«Είχα την τιμή το 2019 η κόρη του Ερνέστο ΤΣΕ Γκεβάρα να προσθέσει στην συλλογή της από πίνακες ένα δικό μου πίνακα με την τεχνική που υπηρετώ το Stencil art, η οποία όπως μου ανάφερε είναι η πρώτη φορά που βάζει στην συλλογή της πίνακα με αυτή την τεχνική, ο πίνακας απεικονίζει ένα πολύ ευαίσθητο περιεχόμενο για αυτή, όπου δείχνει να είναι η ίδια κοριτσάκι και να την κράτα ο νονός της ο Φιντέλ κάστρο ενώ συνομιλία με τον πατέρα της» μας είπε ο Χρίστος Κακουλλή!

Ο CRS μας εκμυστηρεύτηκε πως την φωτογραφία αυτή την βρήκε σε ένα βιβλίο και πως η Αλέιδα δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη φωτογραφία και όταν την είδε σε πίνακα συγκινήθηκε.

crs 3

Ο πίνακας έκανε το μακρύ ταξίδι από την Κύπρο στην Κούβα όπου διαμένει και πλέον βρίσκεται στην προσωπική της συλλογή.

crs 1

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy