Η συγκινητική ιστορία του Εμιλιάνο Μαρτίνες (Βίντεο)

O Εμιλιάνο Μαρτίνες άφησε την οικογένειά του πριν από δέκα χρόνια, προκειμένου να πάει στην Άρσεναλ.

Οι λόγοι δεν ήταν μόνο τα όνειρα και οι φιλοδοξίες που είχε. Ήταν και πιο πρακτικοί. Ήθελε να βοηθήσει τους δικούς του, οι οποίοι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από το 2010 ως και σήμερα ελάχιστες φορές αγωνίστηκε με τους “κανονιέρηδες”. Ήταν ο νούμερο ένα δανεικός κάθε καλοκαίρι. Ο Αργεντινός γκολκίπερ ποτέ δεν είπε κουβέντα. Ποτέ δεν προκάλεσε με την συμπεριφορά του.

Περίμενε καρτερικά μία ευκαιρία. Αυτή ήρθε εν τέλει μετά τον τραυματισμό του Μπερντ Λένο. Ο Μαρτίνες και με την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας έδειξε την κλάση του όσες φορές έπρεπε, με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσει πιο έξαλλα απ’ όλους την κούπα.

Λίγο μετά την απονομή του τροπαίου κι αφού συγκινήθηκε μπροστά στην κάμερα μη μπορώντας να μιλήσει για τους ανθρώπους που τον στήριξαν όσο κανείς, πήρε τηλέφωνο την οικογένειά του.

Κάθισε σε μια άκρη, έβαλε το κινητό μπροστά να βλέπει τα πρόσωπα των ανθρώπων που είναι μακριά και του λείπουν πολύ και δάκρυσε έχοντας πλέον αισθανθεί ότι τα κατάφερε και ότι το έκανε κι αυτό για μπορεί να νιώσει περήφανη η οικογένειά του.

Παναγιώτης Βασιλείου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.