Η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης ενημερώθηκε ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος για τις γραπτές αξιολογήσεις μαθητών

Tο Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καταθέσει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή τροποποίηση του νόμου για τις γραπτές αξιολογήσεις ώστε να μην μπορεί να γίνεται περισσότερο από ένα διαγώνισμα ανά τετράμηνο για μάθημα που διδάσκεται τέσσερις περιόδους εβδομαδιαίως και να μην μπορεί να γίνονται πέραν των δυο τέτοιων γραπτών ασκήσεων την ίδια εβδομάδα, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης.

Η Συνομοσπονδία διευκρινίζει ότι έλαβε τη σχετική πληροφόρηση σε συνάντηση της Γραμματείας της με τον Υπουργό Παιδείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Αναφέρει περαιτέρω πως με βάση την ίδια ενημέρωση στο πλαίσιο της «προφορικής» αξιολόγησης, γίνεται εισήγηση να προβλέπεται υποχρέωση των εκπαιδευτικών να αναθέτουν, να καθοδηγούν και να παρακολουθούν τη διενέργεια δημιουργικών εργασιών (“project”).

Όσον αφορά στην αξιολόγηση του Β’ τετραμήνου, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι φέτος θα λειτουργήσουν ειδικά εξεταστικά κέντρα, τα «κέντρα COVID» ούτως ώστε παιδιά που θα κωλύονται λόγω της πανδημίας να μην παραπεμφθούν σε δεύτερη σειρά, αλλά να συμμετάσχουν στην πρώτη σειρά, σε άλλους χώρους.

Προσθέτει ότι θα υπάρχει δεύτερη σειρά, όπως πάντα, για όσους δε θα μπορέσουν για διάφορους λόγους να συμμετάσχουν στην πρώτη.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας κατανοώντας τις διαμαρτυρίες σε σχέση με τη θεματοθέτηση, την έκταση και τον βαθμό δυσκολίας κάποιων εξεταστικών δοκιμίων κατά το Α΄ τετράμηνο, θα προχωρήσει την πρώτη βδομάδα του Μαΐου σε επιμόρφωση των θεματοθετών.

Προσθέτει πως θα δοθούν σαφείς οδηγίες για τον βαθμό δυσκολίας ότι η αξιολόγηση θα είναι όπως ορίζεται στη νομοθεσία ένα απλό διαγώνισμα που θα μπορεί να λυθεί στον διαθέσιμο χρόνο και ότι ανάλογη προσοχή και ξεκάθαρες οδηγίες θα δοθούν και για τους οδηγούς διόρθωσης.

Στο δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι η Συνομοσπονδία ανέφερε στον Υπουργό Παιδείας ότι για το θέμα της Γ τάξης Λυκείου/ΤΕΣΕΚ και την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, η  θα τοποθετηθεί αργότερα. Αναφορικά με νέες προτάσεις για την απόλυση και πρόσβαση στα Πανεπιστήμια της Γ Λυκείου και ΤΕΣΕΚ, καθώς και εισηγήσεις για αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στις κατευθύνσεις στα Λύκεια/ΤΕΣΕΚ, η Συνομοσπονδία θα τοποθετηθεί μετά το Πάσχα και όταν θα έχει ενώπιον της επίσημα της προτάσεις αυτές.

Η Συνομοσπονδία συμπληρώνει ότι συνεχίζει να διεκδικεί τα μέτρα που θα αναιρέσουν τις ανισότητες και τις αδικίες που παρατηρήθηκαν κατά τις εξετάσεις του Α τετραμήνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy