Η συντεχνία υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» έκοψε το ρεύμα στο «υπουργείο εσωτερικών»


Η συντεχνία των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» (El Sen) ανακοίνωσε σήμερα ότι έκοψε την ηλεκτροδότηση τΟυ «υπουργείο εσωτερικών» λόγω χρέους προς την «αρχή» ύψους 2 εκ ΤΛ (256.000 ευρώ).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος της συντεχνίας, Κουμπιλάι Οζκιράτς, στην παρουσία συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων και συντεχνιών, μελών της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας, μπροστά από τα κτίρια της «αρχής ηλεκτρισμού», ανάφερε ότι μεγάλο μέρος των χρεών προς την «αρχή» οφείλει το «κράτος» και γι’ αυτό θα προβαίνουν σε διακοπή της παροχής ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.

Στόχος τους, είπε, είναι να διαφυλάξουν την «αρχή» που είναι πολύ σημαντική για την κοινωνία και την κοινότητα. Ανάφερε επίσης ότι όσοι από τον βιομηχανικό τομέα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους θα τους δίδεται η δυνατότητα να πληρώσουν με δόσεις.

Σε δηλώσεις προέβησαν και άλλοι συνδικαλιστές μέλη της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας. Να σημειωθεί ότι στο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους που είχε υπογραφεί επί της παρούσας «κυβέρνησης», η «αρχή ηλεκτρισμού» περιλαμβάνεται στους οργανισμούς που εν μέρει θα ιδιωτικοποιηθούν.

Στο μεταξύ, σήμερα σε στάση εργασίες προέβησαν το πρωί οι δάσκαλοι στην ιδιωτική ειδική εκπαίδευση αλά και οι εργαζόμενοι σε έναν άλλο «ημικρατικό οργανισμό», τον «οργανισμό γάλακτος».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, 7,544 χώροι εργασίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου». Ο “υπουργός εργασίας” είχε δηλώσει το Σαββατοκύριακο ότι από τη 1 Μαΐου μέχρι και τις 30 Ιουνίου, 1,936 Τουρκοκύπριοι πολίτες έχουν σταματήσει από την εργασία τους, ενώ από τον Αύγουστο, 1,060 άτομα λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα.

Από τις 15 Ιουλίου, 14.000 άτομα έχουν φύγει από τα κατεχόμενα και 5.000 εξ αυτών δεν έχουν επιστρέψει πίσω, πρόσθεσε.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News