Η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας παραδέχτηκε πως αν χρειαζόταν θα θυσίαζε 100.000 ανθρώπους και θα χρησιμοποιούσε τη πυρηνική ενέργεια (Video)

Από το πρώτο κιόλας ντιμπέιτ ως Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας η Τερέσα Μέι δήλωσε πανέτοιμη να κάνει ό, τι χρειαστεί για την χώρα της.

Μάλιστα, ερωτώμενη από τον George Kerevan, μέλος του κοινοβουλίου, αν θα προχωρούσε σε χρήση πυρηνικής ενέργειας γνωρίζοντας ότι θα στερούσε τη ζωή σε 100.000 γυναικόπαιδα η ίδια απάντησε μ’ ένα λακωνικό “Ναι”.

Η νέα Πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίζεται έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί για την χώρας της.

Η Τερέσα Μέι εξήγησε πως “Το όλο νόημα του πυρηνικού προγράμματος είναι να γνωρίζουν οι εχθροί μας πως θα είμαστε προετοιμασμένοι.”

Παράλληλα, τόνισε πως η Βρετανία δεν μπορεί να έχει ένα πυρηνικό πρόγραμμα το οποίο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν χρειαστεί η ίδια είναι προετοιμασμένη να πατήσει το κουμπί.

Τα παρατσούκλια που συνοδεύουν τις εμφανίσεις της

Εν τω μεταξύ, η Τερέσα Μέι έχει να αντιμετωπίσει τα νέα παρατσούκλια που τη συνοδεύουν από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

Όπως αναφέρει η Independent, τα παρατσούκλια είναι κυρίως λογοπαίγνια με το όνομά της και το επίθετό της, με τα επικρατέστερα να είναι:

Mother Theresa

Mama T

Theresa Won’t

The Lady Iron

Theresa Maynot

Theresa April

Merkel of Maidenhead

Darth Mayder

Sharisa May

Theresa Bae

Theresa Slay

Ιδίως το τελευταίο μοιάζει και το πετυχημένο, αφού όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον ανασχηματισμό της “σφαγή”.

Ετοιμάζεται να μετακομίσει στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ

Παράλληλα, ακολουθώντας το παράδειγμα των τριών προκατόχων της, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επέλεξε να μείνει στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ, σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σε σύγκριση με τη διάσημη πρωθυπουργική κατοικία του αριθμού 10.

Ο “αριθμός 10” θα παραμείνει ο χώρος εργασίας της Μέι. Εκείνη εντούτοις θα κατοικεί σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω το υπουργείο Οικονομικών, στον αριθμό 11.

Ο Τόνι Μπλερ ήταν ο πρώτος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης που εγκαινίασε αυτήν την αλλαγή το 1997, καθώς επιθυμούσε να μετακομίσει με την οικογένειά της σε μια μεγαλύτερη οικία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η κ. Μέι, που της αρέσει πολύ να μαγειρεύει, εκτίμησε το γεγονός ότι αυτό το διαμέρισμα ανακαινίστηκε από τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον και την σύζυγό του, οι οποίοι το εξόπλισαν με μια επαγγελματική κουζίνα.

Η Τερέζα Μέι πρέπει να μετακομίσει σύντομα, επισήμαναν σήμερα οι υπηρεσίες της, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ θα διαμείνει στο μικρότερο διαμέρισμα που βρίσκεται στον αριθμό 10.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να επιλέξει για τη διαμονή του το διαμέρισμα στο Κάρλτον Γκάρντενς στον αριθμό 1, σε μια πολυτελή συνοικία που βρίσκεται πλησίον των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ.

Ωστόσο θα πρέπει να μοιραστεί το κάστρο Chevening, την εξοχική κατοικία των επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, μαζί με άλλους δύο υπουργούς με τους οποίους δεν διατηρεί και τις θερμότερες σχέσεις στον κόσμο: τον Λίαμ Φοξ (υπουργό Διεθνούς Εμπορίου) και τον Ντέιβιντ Ντέιβις (υπεύθυνο για το Brexit).

Το κάστρο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Λονδίνου διαθέτει 115 διαμερίσματα και θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμο για την φιλοξενία ξένων ηγετών σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα προετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

news247.gr