Η θέση της Αστυνομίας για τα χθεσινά επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας – Γιατί δεν έγιναν συλλήψεις

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ από ομάδα εθνικιστών στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι δεν είχε γίνει προηγουμένως καμία ενημέρωση των αρμοδίων αρχών για την εκδήλωση.

Φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και «η Κύπρος είναι ελληνική», περίπου 250 νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας ελληνική σημαία, έσπασαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα του ε/κυπριακού οδοφράγματος ενώ σταμάτησαν αυτόβουλα στο σημείο που ξεκινά η νεκρή ζώνη, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια των εκτρόπων τους, άναψαν πυρσούς και βεγγαλικά, ενώ όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, κάποιοι κρατούσαν ρόπαλα και ξύλα.

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτες και έγινε έκτακτη ανάκληση μελών της Αστυνομίας για να πάνε στην περιοχή.

Ερωτηθείς γιατί δεν έγιναν συλλήψεις εκείνη την ώρα ο κ. Ανδρέου είπε ότι τα μέλη της Αστυνομίας ήταν λίγα και δεν μπορούσαν να δράσουν. Λέγοντας ότι σήμερα θα γίνει ενημέρωση από τον Αστυνομικό διευθυντή Αμμοχώστου, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως όταν υπάρξει κάτι νεότερο για συλλήψεις ή για τους οργανωτές, θα ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.