Η θέση της ΚΟΠ για το φιλικό στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή»

Η ΚΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους απαγόρευσε τη ζωτνανή προβολή του φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και την Ομόνοια: «Προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων η ΚΟΠ επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα αναφορικά με αποψινή ανακοίνωση της Ομόνοιας Λευκωσίας ότι η KOP TV και η Cyta απαγόρευσαν τη ζωντανή προβολή του φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και την Ομόνοια  Λευκωσίας με γηπεδούχο την ομάδα της Αμμοχώστου: Η ΚΟΠ διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής των εντός έδρας αγώνων της Νέας Σαλαμίνας. Η ΚΟΠ, μέσω συμβολαίου που έχει συνάψει με τη Cyta, συμφώνησε για προβολή των αγώνων με γηπεδούχο τη Νέα Σαλαμίνα από την τηλεοπτική πλατφόρμα Cytavision. Το συμβόλαιο καλύπτει επισήμους και φιλικούς αγώνες.

Αναφορικά με το σημερινό τηλεοπτικό αγώνα δεν υποβλήθηκε στην Ομοσπονδία οποιοδήποτε επίσημο αίτημα για ζωντανή τηλεοπτική προβολή ούτε από τη Νέα Σαλαμίνα αλλά ούτε από την Ομόνοια. 


Εκφράζουμε τη λύπη μας για την οποιαδήποτε αναστάτωση πιθανόν να προκλήθηκε, ωστόσο, η ΚΟΠ, όπως και ο κάθε οργανισμός, έχει υποχρέωση να σέβεται τις υποχρεώσεις του που απορρέουν μέσα από συμβάσεις που έχει συνάψει με άλλους οργανισμούς», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.