«Η θέση του ναζισμού και των ναζί είναι στη φυλακή και όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα»

Άντρας φορά μάσκα που γράφει "Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή" προσέρχεται στο Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. Μετά από πεντέμισι χρόνια δικαστικής διαδικασίας, στις 20 Απριλίου 2015, αναμένεται σήμερα στις 11 το πρωί η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

«H σημερινή καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και των στελεχών της αποτελεί ιστορική μέρα για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

«Η θέση του ναζισμού και των ναζί είναι στη φυλακή και όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα».

Αυτούσια η τοποθέτηση του κ. Στεφάνου:

Η δικαστική απόφαση συνιστά ταυτόχρονα βάλσαμο για την οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και όλων όσοι δέχτηκαν φασιστικές επιθέσεις από τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου. Η Ιστορία αλλά και η πορεία της Χρυσής Αυγής απέδειξε ότι ο φασισμός μπορεί πρώτα να επιτίθεται κατά των ξένων, των κομμουνιστών, του εργατικού κινήματος αλλά –αργά ή γρήγορα- στρέφεται σε κάθε δημοκρατική φωνή. Ταυτόχρονα, η σημερινή καταδίκη της Χρυσής Αυγής που σήκωνε χωρίς ντροπή τη σημαία με το ψοφοπούλι της Χούντας συνιστά μερική δικαίωση για τα χιλιάδες θύματα του φασισμού στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που έχει μαρτυρήσει και της Κύπρου που έχει αιματοκυλιστεί από τη δράση και την προδοσία της φασιστικής ακροδεξιάς.

Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων με Ψήφισμα της το Νοέμβριο του 2017 σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς κάλεσε «τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και να προβούν κατά το δέοντα χρόνο σε όλες τις ενέργειες, για να διακριβώσουν αν προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων της Χρυσής Αυγής και στην Κύπρο.» Αναμένουμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν στη βάση των όσων ζητά το σχετικό Ψήφισμα της Βουλής.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι το τέλος αλλά ένας σταθμός στον αγώνα για να μην ξαναδεί κανένας λαός του κόσμου το τέρας που γεννά Ολοκαυτώματα, κρεματόρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης και χούντες. Ο φασισμός δεν είναι «άλλη άποψη στη δημοκρατία», όσες ψήφους κι αν υφαρπάξει. Είναι ό,τι πιο σάπιο γεννά το σύστημα, ό,τι πιο σάπιο άφησαν πίσω τους οι πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης Ιστορίας. Εγκληματική δεν είναι μόνο η δράση και η οργάνωσή τους. Εγκληματική είναι η ιδεολογία τους, τα μισάνθρωπα ιδεολογήματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Έγκλημα είναι ο φασισμός.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.