«Η θεσμική διαπλοκή του Αναστασιάδη είναι αυταπόδεικτη»

ΑΚΕΛ: Οργανισμοί παγκόσμιας εμβέλειας κατέταξαν την Κύπρο ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ

Η θεσμική διαπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη είναι αυταπόδεικτη, υπέδειξε χθες το ΑΚΕΛ δια του Άριστου Δαμιανού, παραθέτοντας ενδεικτικά τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έγιναν από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο ίδιος. Μάλιστα, σαν αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων του Υπουργικού, αποκόμισαν οικονομικό όφελος άτομα του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος και πρώην συνέταιροι του κ. Αναστασιάδη.
  • Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε δωρεάν με ιδιωτικά τζετ μεγαλοεπιχειρηματιών και άρα έλαβε δώρο σε είδος αποτιμητέο σε χρήμα, όπως καθορίζουν διεθνείς συμβάσεις. Μάλιστα ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, με του οποίου το τζετ ταξίδεψε και στις Σεϋχέλλες, έλαβε στη συνέχεια δεκάδες διαβατήρια με κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ενδεχομένως παράνομα σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε και συμφώνησε με το κούρεμα καταθέσεων, την ώρα που μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος, υπό συνθήκες ενδεχόμενης προνομιακής πληροφόρησης, έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια εκτός Κύπρου και γλίτωσαν από το κούρεμα καταθέσεων.

«Αυτά είναι ο ορισμός της θεσμικής διαπλοκής», υπέδειξε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ. Επεσήμανε επίσης ότι «αυτά και πολλά άλλα εκθέτουν διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία και αμαυρώνουν το όνομα της πατρίδας μας». Ακόμη, επεσήμανε ότι «αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στην κατάταξη της Κύπρου ως της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ».

«Κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle»

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, επιχείρησε για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη κατηγορώντας το ΑΚΕΛ, αλλά εισέπραξε αποστομωτική απάντηση από τον Αρ. Δαμιανού.

Συγκεκριμένα, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι «η απάντηση του Κ. Κούσιου στο ΑΚΕΛ, για την αυταπόδεικτη θεσμική διαπλοκή του Αναστασιάδη, αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία».

«Όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διασύρεται διεθνώς διότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που δηλώνει άμωμος και αμόλυντος) γίνεται προωθητής και πωλητής «χρυσών» διαβατηρίων και δεν βρίσκουν λέξη να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα τεκμηριωμένα τους καταλογίζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τότε ούτε οι πολίτες μπορούν να αναμένουν από την κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle να αφουγκραστεί, πόσω μάλλον να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των ενοικίων και των εκποιήσεων. Ούτε μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς μια κυβέρνηση που είναι η ίδια μέρος του προβλήματος», υπέδειξε χαρακτηριστικά ο Αρ. Δαμιανού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.