Η Τώνια Σταυρινού εκπροσωπεί την ΕΣΚ στην Επιτροπή για το βραβείο «Daphne Caruana Galizia» του ΕΚ

Cyprus Minister of Energy, Commerce and Industry, Natasa Pilides is seen after receiving a dose of AstraZeneca coronavirus disease (COVID-19) vaccine in Nicosia, Cyprus April 15, 2021. Stavros Ioannides/PIO/Handout via REUTERS

Το μέλος του Δ.Σ.της ΕΣΚ, Τώνια Σταυρινού θα εκπροσωπήσει την οργάνωση στην κριτική επιτροπή για το βραβείο δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia» που έχει θεσπίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανακοίνωση της ΕΣΚ υπενθυμίζει ότι το βραβείο είναι ένας νέος θεσμός στη μνήμη της αδικοχαμένης συναδέλφου από τη Μάλτα, η οποία δολοφονήθηκε το 2017, έπειτα από μακρά σειρά παρενοχλήσεων και απειλών που δεχόταν, προκειμένου να σταματήσει τις έρευνες που διεξήγαγε επί ζητημάτων διαφθοράς, οργανωμένου εγκλήματος και σκανδάλων.

Το βραβείο, το οποίο μπορούν να διεκδικήσουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι ανά την υφήλιο, θα απονεμηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή, για σημαντικά δημοσιογραφικά επιτεύγματα,τα οποία υπερασπίζονται και προάγουν τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ, σημειώνεται.

Η ΕΣΚ αναφέρει ότι τα υποψήφια άρθρα μπορούν να υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας https://daphnejournalismprize.eu/ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Γίνονται δεκτές υποψηφιότητες από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αρκεί η δημοσιογραφική εργασία να έχει μεταδοθεί ή δημοσιευθεί σε ΜΜΕ που εδρεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΣΚ αναφέρει επίσης ότι γα περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την σχετική πλατφόρμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.