Η Τουρκία έχει ανάγκη εξαγωγής της εσωτερικής της κρίσης;

Ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας μιλά στον #AstraWebTV και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ

Η Τουρκία σε αυτό το στάδιο δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει ανάγκη να κάνει εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης της, όπως διατείνονται διάφοροι σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας εξηγεί γιατί η Τουρκία δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να κάνει κάτι τέτοιο. Αναφέρεται επίσης στο γιατί η Τουρκία εφαρμόζει ένα μορατόριουμ αναστολής των γεωτρήσεων της σε επίμαχα σημεία της Κυπριακής ΑΟΖ και σημειώνει ότι το ίδιο κάνει ντε φάκτο και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνει επίσης ως σημαντική την κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου και Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο τον Ιανουάριο με το οποίο καταγγέλλονται οι δύο συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης, καθώς και την στάση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το ίδιο θέμα.

 

 

Η Τουρκία έχει ανάγκη εξαγωγής της εσωτερικής της κρίσης;

Ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας μιλά στον #AstraWebTV και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ Η Τουρκία σε αυτό το στάδιο δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει ανάγκη να κάνει εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης της, όπως διατείνονται διάφοροι σε Κύπρο και Ελλάδα.Ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας εξηγεί γιατί η Τουρκία δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να κάνει κάτι τέτοιο. Αναφέρεται επίσης στο γιατί η Τουρκία εφαρμόζει ένα μορατόριουμ αναστολής των γεωτρήσεων της σε επίμαχα σημεία της Κυπριακής ΑΟΖ και σημειώνει ότι το ίδιο κάνει ντε φάκτο και η Κυπριακή Δημοκρατία.Σημειώνει επίσης ως σημαντική την κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου και Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο τον Ιανουάριο με το οποίο καταγγέλλονται οι δύο συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης, καθώς και την στάση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το ίδιο θέμα.

Gepostet von Astra 92,8 am Dienstag, 26. Mai 2020

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.