Η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης από το απομονωμένο Κάστρο του Ουίνδσορ

Μήνυμα εμψύχωσης προς τον βρετανικό λαό εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, απηύθυνε με γραπτή δήλωσή της το απόγευμα η βασίλισσα Ελισάβετ.

Από το πιο απομονωμένο Κάστρο του Ουίνδσορ όπου μετέβη σήμερα η ίδια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, η μονάρχης -που σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνει 94 έτη ζωής- αναφέρει ότι αναγνωρίζει πως άτομα και οικογένειες σε όλο τον κόσμο εισέρχονται σε μία περίοδο «μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας».

Προσθέτει ότι σε τέτοιες στιγμές, που όλοι καλούνται να αλλάξουν τις συνήθειές τους για το γενικό καλό και για την προστασία των πιο ευάλωτων, αναστοχάζεται ότι η ιστορία του βρετανικού έθνους έχει σμιλευτεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώθηκαν για να εργαστούν ως ένας, με τις συνδυαστικές προσπάθειες να επικεντρώνονται στον κοινό στόχο.

Εκφράζει επίσης την τεράστια ευγνωμοσύνη της στους επιστήμονες, το ιατρικό προσωπικό, τις υπηρεσίες άμεσης δράσης και τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Αλλά τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν μας, έχουμε όλοι έναν ζωτικής σημασίας ρόλο να παίξουμε ως άτομα – σήμερα και τις προσεχείς ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να βρούμε νέους τρόπους να μείνουμε σε επαφή μεταξύ μας και να διασφαλίσουμε ότι οι αγαπημένοι μας είναι ασφαλείς. Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το δικό μας ρόλο», καταλήγει το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.