“Η «χάρη» της Κύπρου για τη βιομηχανία «χρυσών διαβατηρίων» που έστησαν οι κυβερνώντες δεν έφτασε μόνο στην Καμποτία, στο Τόκιο κι αλλού, αλλά τώρα έγινε και ταινία. Η ταινία ονομάζεται «The Laudromat» και προφανώς αναφέρεται στο γνωστό σκάνδαλο που πριν από μερικές βδομάδες έπαιξε και στην Κύπρο με την αποκάλυψη της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση –θέλει, δεν θέλει- οφείλει να απαντήσει

Η «χάρη» της Κύπρου για τη βιομηχανία «χρυσών διαβατηρίων» που έστησαν οι κυβερνώντες δεν έφτασε μόνο στην Καμποτία, στο Τόκιο κι αλλού, αλλά τώρα έγινε και ταινία.

Η ταινία ονομάζεται «The Laudromat» και προφανώς αναφέρεται στο γνωστό σκάνδαλο που πριν από μερικές βδομάδες έπαιξε και στην Κύπρο με την αποκάλυψη της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος.

Οι κυβερνώντες τότε επιχείρησαν να αποσιωπήσουν το θέμα, με τη βοήθεια των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ. Καμία πειστική απάντηση δεν έδωσαν και καμία ουσιαστική προσπάθεια δεν έκανα να προστατεύσουν την Κύπρο και το όνομά της, το οποίο διασύρεται διεθνώς.

Την ίδια  τακτική ακολουθούν και τώρα οι κυβερνώντες, με τη βοήθεια και πάλι των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ, αλλά και των κομμάτων που έχουν σιωπήσει και δεν λένε τίποτα, για το θέμα της παραχώρησης ιθαγένειας σε αξιωματούχους της μακρινής Καμπότζη.
Ξαναρωτούμε την κυβέρνηση με την ελπίδα ότι επιτέλους θα πάρουμε απάντηση:

  • Πόσο δεοντολογικό είναι ο ιδιοκτήτης του δικηγορικού γραφείου που εκπροσώπησε τους Καμποτζιανούς στην έκδοση διαβατηρίων, να έχει γιο στο Υπουργικό Συμβούλιο που ενέκρινε την παραχώρηση ιθαγένειας;
  • Ποιος έλεγξε τι είδους χρήμα επενδύθηκε στην Κύπρο από τους Καμποτζιανούς;
  • Ένας Πρόεδρος και 11 υπουργοί που ενέκριναν τις υπηκοότητες στο Υπουργικό δεν είδαν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει όταν ένας υπουργός και ο αρχηγός αστυνομίας της μακρινής Καμπότζης, με το βεβαρημένο παρελθόν, ζητούσαν να γίνουν Κύπριοι;
  • Συναισθάνεται η κυβέρνηση το νέο ζήτημα που εγείρεται με τον τέως Υπουργό της;

Η κυβέρνηση –θέλει, δεν θέλει- οφείλει να απαντήσει.

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την Κύπρο που διασύρεται διεθνώς και γίνεται θέμα σε ταινίες.

Επιτέλους, ας βάλουν το συμφέρον της Κύπρου πάνω από τα μεγάλα συμφέροντα των ημετέρων.