Η Βουλή ανοίγει ξανά το θέμα με τα ωράρια των καταστημάτων – Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής επιχείρησε χθες να ανοίξει ξανά το θέμα με τα ωράρια των καταστημάτων, αναζητώντας μια συμβιβαστική λύση η οποία να επαναφέρει την ομαλότητα στο λιανικό εμπόριο.

Ωστόσο για άλλη μια φορά δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της. Μάλιστα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου επιχείρησε να ανακόψει τη νέα πρωτοβουλία στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και αν επανέλθει η ρύθμιση με τα διατάγματα ενδεχομένως να μην μπορεί να αξιοποιηθεί, επειδή το σύνολο της νομοθεσίας για τα ωράρια πιθανόν να είναι αντισυνταγματικό, όπως είπε.

Η επιμονή της κυβέρνησης προκάλεσε για άλλη μια φορά έντονες αντιδράσεις από κόμματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής διερωτήθηκε γιατί όλα αυτά τα χρόνια το Υπουργείο Εργασίας δεν ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για τα νομικά κωλύματα τα οποία επικαλέστηκε η Ζ. Αιμιλιανίδου.

«Μήπως τους κυβερνώντες και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν, τους βολεύει η απουσία νομοθετικού πλαισίου;» διερωτήθηκε. Σημειώνεται πάντως ότι η Επιτροπή Εργασίας είναι αποφασισμένη να ανοίξει ξανά το θέμα με τα ωράρια των καταστημάτων. Μάλιστα κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να ζητήσει άμεσα γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και να προχωρήσει σε κοινωνικό διάλογο με σκοπό την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, το οποίο ταλανίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο εδώ και έξι χρόνια.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.