Η Βουλή ετοιμάζει πρόταση νόμου για την τακτική χρηματοδότηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Έλα στο Google News

Με πρόταση νόμου που θα ετοιμαστεί από τις Υπηρεσίες της, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα επιδιώξει να επιλύσει οριστικά το θέμα που αφορά την κρατική χορηγία την οποία λαμβάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το θέμα της τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων τέθηκε επί τάπητος σε σημερινή σύσκεψη των αρχηγών ή/και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, υπό την Προεδρία της Προέδρου του Σώματος, Αννίτας Δημητρίου, μετά και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ότι θα πρέπει να γίνει επανακατανομή της κρατικής χορηγίας στα κοινοβουλευτικά κόμματα με βάση τα ποσοστά που έλαβαν στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως η Βουλή ετοιμάσει πρόταση νόμου, που θα επιλύει το θέμα οριστικά, η οποία θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια μέχρι το τέλος του χρόνου και πριν την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την κρατική χορηγία που δόθηκε στις αρχές του έτους στα κοινοβουλευτικά κόμματα για το 2021, ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βουλή θεωρεί ότι η απόφαση για επανακατανομή ή όχι εναπόκειται στην εκτελεστική εξουσία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.