Η υπουργός Δικαιοσύνης στον ΑΣΤΡΑ: Διαφθορά Vs Δικαιοσύνη (ηχητικό)


Άμεσα συνδεδεμένη με την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι η κατάσταση του συστήματος δικαιοσύνης, διαμηνύει η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, σε συνέντευξη της στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ.

Η Στέφη Δράκου κωδικοποιεί τα βασικά στοιχεία της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης καθώς και πώς αναμένεται να εξυπηρετήσει καλύτερα την κοινωνία και την πολιτεία.

Μιλά για τα Check and balances για έλεγχο των Δικαστηρίων, ενώ καλείται να απαντήσει και για τη δυνατότητα πρόσβασης των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη. Δίνει την ίδια ώρα το στίγμα της προσέγγισης της σε σχέση με την κατεύθυνση στην οποία προσανατολίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον περεταίρω εκσυγχρονισμό των δικαστηρίων σε σχέση κυρίως με την μείωση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων.

Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα Αιμιλιανίδη για την υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών, η Στέφη Δράκου ανέφερε ότι αυτές τις μέρες αναμένει ενημέρωση. Κλήθηκε, μάλιστα, να απαντήσει εάν για το πρόβλημα των ναρκωτικών και των κινητών τηλεφώνων στις κεντρικές φυλακές «ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».

Εμφανίζεται, παράλληλα, αισιόδοξη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς ενώ ενθαρρύνει τους πολίτες να συμβάλουν με παροχή πληροφοριών για θέματα διαφθοράς.

Περισσότερα στο ηχητικό:

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.